la tria

Júlia Barceló: «M'agrada molt el viatge vital que ha fet Miley Cyrus, de nena Disney a adulta amb magnestisme»

Chenoa, Beyoncé i Paco Ibáñez formen part de la llista de hits vitals de l'actriu

Mercè Martínez: «Recordo tornar-me boja amb temes de Red Hot Chili Peppers»

| 10/04/2019 a les 11:40h

Júlia Barceló
Júlia Barceló | Arxiu de l'artista
Ser actriu és més que interpretar un personatge, és nodrir-se de la vida i alimentar la condició humana, o així ho sent Júlia Barceló. Recentment, l'artista ha treballat a Aüc amb Les Impuxibles i ja està preparant l'estrena d'Orsini al TNC. La visibilització de les violències masclistes que pateixen les dones en el sector del teatre és una reivindicació constant en la seva tasca com a professional i també en l'àmbit personal. Però per això cal tenir la força i l'energia ben emmagatzemades. La música és un bon combustible, i també un reflex del que ha viscut. Barceló ens explica quins han estat els hits de la seva vida. 



1. Cançó que et porti a la primera obra de teatre que vas fer.
"Qué triste es el primer adiós", de La Onda Vaselina


"Potser tenia vuit anys quan vaig fer la primera obra, eren improvisacions sobre situacions quotidianes com anar a la carnisseria (riu). Apassionant. Però en aquella època, el meu grup preferit era sense cap dubte La Onda Vaselina. Aquesta cançó és una versió de 'Breaking Up is Hard to Do' de Neil Sedaka." 

2. Cançó que et recordi el lligam que tens i la tasca que has fet amb Les Impuxibles.
"La rage", de Keny Arkana


"Recordo un dels viatges en furgo, diria que anàvem cap a La Planeta de Girona a fer un bolo d’Aüc. La Clara va posar aquest tema i el vam vibrar. Em connecta molt amb l’energia que desprenen totes les dones de la meva vida: l’energia de la lluita, energia que ens han negat i silenciat. Mai més. I Les Impuxibles són energia pura, amb moltíssim talent i rigor, les adoro."

3. Cançó preferida de Clara Peya, a qui vas entregar el Premi Enderrock a Millor disc.
"Barefoot" de James Blake i Rosalía


"No li he preguntat mai, però diria que si en poso qualsevol de James Blake no la molestarà. Trio la que ha fet amb Rosalía perquè un dia, abans de la funció, comentàvem que Rosalía estava contentíssima de col·laborar amb James Blake perquè l’admirava molt i la Clara va dir que per a ella també seria un plaer: James, si em sents, truca la Clara!" 

4. Cançó amb la qual reivindicaries la violència masclista que viviu les actrius (i que vas impulsar a través de #SerActriuÉs).
"Run the World (Girls)" de Beyoncé


"Qualsevol cançó que ens apoderi i que ens recordi que la professió també ens pertany perquè també l’estimem i ens hi esforcem igual o més que la resta. A mi em dona molta energia aquesta."

5. Cançó que estàs escoltant per preparar l'obra d'Orsini al TNC.
"TenTwentyTen", de Generationals


"N’escolto moltes, sobretot per desconnectar perquè els assajos estan sent apassionants però esgotadors. Últimament sona repetidament aquesta al meu mòbil, la trobo molt primaveral i em posa molt les piles."  

6. Cançó que expliqui què és per a tu el món de la interpretació.
"F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E.", de Pulp


"Pot ser la pregunta més difícil que m’han fet mai? Sí, pot ser. Per a mi el món de la interpretació és l’amor profund per a l’estudi de la condició humana, amb totes les seves contradiccions. Les emocions i els sentiments ens superen, la intel·ligència emocional salvarà el món".

7. Cançó o artista amb la qual et sents identificada, ja sigui per valors o per un altre motiu.
"Nothing Breaks Like a Heart", de Mark Ronson i Miley Cyrus


"El món de la música és tan misogin que admiro profundament totes les dones que s’hi dediquen. M’agrada molt la veu (moltíssim) i el viatge vital que ha fet Miley Cyrus, des de la nena Disney fins a l’adulta amb molt bon gust en els seus referents musicals i amb un magnetisme fascinant. Fa poc va treure aquest tema amb Mark Ronson i em flipa."

8. Cançó que mai imaginaríem que t'agrada.
"Cuando tú vas", de Chenoa


"Soc molt poc elitista a l’hora d’escoltar música, m’agrada gairebé tot i no ho amago. Ara, els que em coneixen bé saben que si sona Chenoa no responc."

9. Cançó que et va fer descobrir un món, un estil o un grup que desconeixies anteriorment.
"Good Form", de Nicki Minaj i Lil Wayne


"L’últim any m’he aficionat a fer classe de twerk i estic descobrint el món del hip-hop en totes les seves variants… Ballar-lo m’ha fet apreciar-lo. Nicki Minaj és una queen i mereix estar en aquesta llista sí o sí."

10. Cançó de la teva vida.
"Palabras para Julia", de Paco Ibáñez


"Els meus pares escoltaven molt Paco Ibáñez a casa i, encara que sembli redundant, 'Palabras para Julia' és una cançó que em connecta molt amb el seu llegat, amb tot el que m’han estimat i tot el que m’han volgut protegir. No me'n ve cap altra al cap."
Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, James Blake, Rosalía, La Onda Vaselina, Generationals, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Paco Ibáñez, Keny Arkana, Júlia Barceló, La Tria, Chenoa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.