Entrevistes

Barbott: «Hem assolit consciència de nosaltres mateixos»

Entrevistem el grup barceloní d'electrònica, que acaba de presentar el seu nou disc, 'Projections' (La Cúpula Music, 2019)

| 28/04/2019 a les 10:00h

Barbott
Barbott
Les vivències personals i l'aprenentatge vital s'acompanyen d'atmosferes electròniques. Aquesta podria ser la barreja perfecta per definir l'essència de Barbott. Després de dos EPs i un llarga durada, els barcelonins acaben de treure aquest mes d'abril el seu segon disc, on amb l'ajuda del productor Víctor Cabezuela han consolidat la seva personalitat. Projections (La Cúpula Music, 2019) és un treball que recull les experiències i sentiments viscuts aquest últim any, a més per primer cop hi inclouen dues cançons en castellà. Hem parlat amb Guillem Sala, líder de la formació barcelonina, per saber com han viscut aquest procés de gravació del disc.

Amb aquest treball dieu que heu assolit la maduresa com a grup. Com hi heu arribat?
Guillem Sala: Tots hem estat desenvolupant cadascun dels nostres projectes fora del grup i hem anat creixent com a persones. Suposo que cadasccn d'aquests petits moments d'aprenentatge vital que hem tingut inevitablement s'han plasmat en la nostra música. 

Podríem dir que heu madurat perquè heu aconseguit trobar la vostra autèntica identitat?
G.S: En anglès hi ha una paraula que és self-awareness, que vol dir consciència d'un mateix, i tot i que tampoc m'acaba d'agradar la traducció, ve ser això el que hem assolit. Crec que hem arribat a un punt en què som conscients del que volem i d'on volem arribar, i amb aquesta actitud és més fàcil arribar a complir els objectius marcats. En aquest cas, hem volgut barrejar algunes de les nostres influències, tenint molt clar quin volíem que en fos el resultat final. En definitiva, ho definiria com que hem arribat a tenir consciència de nosaltres mateixos com a grup. 

Sempre heu cantat en anglès, però en aquest disc heu gravat dues cançons en castellà. Per què vau decidir-ho així?
G.S: Suposo què és precisament part d'aquest creixement personal. Ens hem trobat que teníem clavada una petita estella, la de la nostra llengua. Personalment, he crescut escoltant sempre música en anglès i sempre he cantat en aquesta llengua, però suposo que arriba un moment en què vols experimentar. Quan vaig començar a cantar en castellà, al principi semblava una mica ortopèdic, però ara m'hi sento molt còmode i tinc ganes de fer-hi més temes.


Us heu plantejat en algun moment cantar en català?
G.S: No ho sé. Estem oberts a cantar en altres llengües, i per tant no vull dir-te un no rotund, perquè, sense anar més lluny, fa un any hauria dit que no a cantar en castellà. D'aquí a un any no sé on serem.

El nom del disc, Projections (La Cúpula Music, 2019), té algun significat relacionat amb aquesta evolució del grup?
G.S: Projections és precisament una projecció de les meves vivències, pensaments i sentiments durant aquest any i ve a ser una fotografia de cadascun d'aquests moments.

Com ha estat treballar per primera vegada amb Víctor Cabezuelo a la producció?
G.S: La veritat és que ha estat molt bonic, ell és una persona molt dolça que ens té molt respecte i nosaltres també tenim una admiració enorme cap a ell i el que fa. Ens hem portat molt bé amb ell, hi hem compartit moltes cerveses. L'última nit fins i tot ens va fer com un petit discurs emotiu per dir adeu a aquests dies tan macos que havíem viscut junts.

Creus que en Víctor ha estat una peça clau per aconseguir aquesta maduresa?
G.S: Totalment. Si escoltes la seva música t'adones que coneix molt bé el so que vol, el veu. Si té una idea es posa a experimentar fins que l'aconsegueix, i això és una cosa que ens ha inspirat a nosaltres mateixos per a futurs projectes que puguin sorgir.


En què creus que es diferencia aquest disc dels anterios, en l'aspecte sonor?
G.S: Hem intentat cobrir amb sintetitzadors el so ambiental que feien abans les guitarres, donant-hi un toc més electrònic, així com també amb les percussions, el baix i la resta d'instruments. Hem volgut simplificar-ho tot una mica, bàsicament hem tallat algunes coses que vèiem que abans posàvem simplement per omplir. He après que si afegeixes algun element, ha de tenir algun sentit.

Com us sentiu amb la projecció internacional que està tenint aquest disc, editat per segells britànics i japonesos i amb previsió de fer concerts en països com Mèxic? Com ho esteu vivint?
G.S: És molt gratificant. No m'esperava que algun dia crearia alguna cosa en el pla musical que pogués arribar a tanta gent. Per nosaltres és tot un honor saber que tenim presència a tots aquests països i que el disc s'està distribuint fins i tot al Japó. Hi ha molts llocs on no hem anat encara, però ens agradaria molt, de fet hi estem treballant.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Barbott, Projections, entrevistes, entrevista, electrònica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.