Entrevistes

Falciots Ninja: «Gravem discos curts perquè volem aprofitar la frescor de les composicions»

Entrevistem Falciots Ninja amb motiu de la seva quarta referència, ‘Gràcies per tot’ (RGB Suports, 2019)

La banda actuarà aquest dissabte 4 de maig a la sala Vol de Barcelona en el marc del cicle Curtcircuit

| 29/04/2019 a les 11:55h

Falciots Ninja
Falciots Ninja | Arxiu del grup
Falciots Ninja acaben de treure el quart disc, que porta per nom Gràcies per tot (RGB Suports, 2019), un treball amb el qual volen donar les gràcies a tota la gent que els ha acompanyat en la seva aventura musical. Com ja ens tenen acostumats, es tracta d'un EP format per sis temes, que com a novetat desprèn un nou aire sonor. En aquest àlbum, produït per Berni Sanchez, el grup barceloní ha optat per un so més acústic. La presentació del disc serà el pròxim 4 de maig a la sala Vol en el marc del Curtcircuit, on compartiran escenari amb el trio Ominira. Hem parlat amb Albert Rams 'Ret', guitarrista i cantant de la formació, per saber més d'aquest nou disc que ja podeu escoltar.



A què és degut aquest gir sonor de les vostres cançons?
No ha estat una cosa meditada, sinó més aviat una evolució natural. No hem fet mai un estil en concret i en aquest disc ha sorgit així. Suposo que és el que ens demanava el cos. 

Quin paper ha jugat Berni Sánchez en aquest nou EP? Per què heu optat per treballar amb un productor en lloc de fer-vos-ho vosaltres mateixos?
El Berni és un amic de fa molts anys i quan érem Mine! vam viure moltes aventures amb ell. Ara està produint molts discos i estem muntant un nou estudi conjuntament, així que vam creure que era un bon moment per tornar a treballar plegats. Vam deixar que ho fes a la seva manera i el resultat ens va sorprendre molt. Els darrers tres discos els havia editat jo, però amb aquest teníem ganes de fer-ho diferent.

A qui i per què voleu donar les gràcies amb aquest disc? Creieu que fins ara no havíeu estat prou agraïts?
Amb aquest disc hem fet un gran exercici de reflexió. Després de cinc anys i d'haver tret quatre discos, vam pensar que era hora de valorar tot el que hem viscut durant aquest temps. En aquests anys hi ha hagut moltes flors, però sovint tenien espines, no crec que ens n'haguéssim sortit sense l'ajuda de la gent que hem tingut a prop. Ens va semblar bonic agrair-los-ho i celebrar així que estem vius. 

 
Sempre graveu els vostres discos en molts pocs dies, per què?
Els dos darrers treballs els vam gravar en directe en només un dia, i gravant aquest en dos dies hem estat més relaxats i crec que això es reflecteix en el so, que està bastant més polit. A més, personalment, crec que de vegades és contraproduent allargar les gravacions dels discos, perquè acabes donant massa voltes a les coses. 

Fins ara totes les referències que heu tret han estat EPs. Per què opteu per aquest format? Us plantegeu en algun moment gravar un llarga durada?
Sempre hem gravat discos curts perquè volem aprofitar la frescor de les composicions, que representen el moment en què ens trobem. Si esperéssim a tenir mínim deu cançons enllestides potser passaria temps entre el moment en què les escrivim i en què les publiquem. A més, d'aquesta manera podem treure una referència anual aproximadament i és més divertit, i per això de moment no tenim pensat de fer cap disc de llarga durada.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Gràcies per tot, Falciots Ninja, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.