Estrena

El nou disc de Joan Garriga, cançó per cançó

El músic garriguenc estrena un nou EP i videoclip amb el tema 'Ai on va l'à...'

| 21/06/2019 a les 15:42h

Joan Garriga estrena nou videoclip
Joan Garriga estrena nou videoclip | Xavier Mercadé
Ahir estrenàvem "La rumba", una de les cançons del nou EP de Joan Garriga, i avui ja no estem d'estrena perquè el disc ja es pot escoltar sencer. El músic garriguenc s'uneix al Mariatxi Galàctic per donar llum a Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019), un EP amb quatre noves cançons que respiren ambients ben diferents, tots emmarcats en la reconeixible marca personal de l'artista.

El reggae és la carta de presentació d'aquesta estrena, amb la cançó "Ai on va l'à...". Un títol que recorda aquelles frases enganxoses que Bob Marley feia cantar al públic. De fet, és el tema que protagonitza el primer videoclip, que s'estrena també coincidint amb la publicació de l'EP. Garriga ens evoca un ambient rural que quan es fa de nit s'encén.


Partint de la rumba més explícita i personal i amb un títol ben adient, "La rumba" fa honor al que és, una cançó al més pur estil Garriga, acompanyada per unes palmes i un ritme que serà impossible de no ballar aquest estiu.

A "Ballem" l'acordionista opta per un vessant més europeu, adoptant un ritme de vals. No obstant això, s'hi respira subtilment una atmosfera llatina amb les guitarres i les palmes, que cobren un protagonisme inesperat quan ja ens fa pensar que la cançó ha acabat. Per acabar, el viatge torna al carib amb "Nocturn", una cançó amb clares referències a les havaneres, les claus llatines i alguna aparició fugaç dels recursos més reconeixibles de la música dels mariatxis mexicans.

En aquest nou projecte, Garriga està ben acompanyat de músics que ja han estat al seu costat durant anys: Marià Roch al baix, Rambo a la bateria i Madjid Fahem a la guitarra. Aquestes noves cançons les podrem sentir en viu a l'escenari de la plaça Major de Vic, el 20 de setembre al Mercat Música Viva.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mariatxi Galàctic, disc, Joan Garriga, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.