Estrenes

«Avui» és el clam de Make Botswana Great Again

El projecte liderat per Sergi 'Botswanas' presenta un avançament del seu primer disc, amb una gran presència de crítica i denúncia social

| 02/07/2019 a les 11:40h

Sergi Arnau 'Botswanas'
Sergi Arnau 'Botswanas' | Arxiu de l'artista
L'activisme és una forma de vida per a Sergi Arnau 'Botswanas'. El músic no entén la música si no serveix com a eina per denunciar les injustícies dels nostres dies. Precisament per reivindicar que actualment també hi ha grans problemàtiques per resoldre, ens presenta el primer senzill del seu projecte Make Botswana Great Again, "Avui". Es tracta del primer avançament del disc Antipunkque s'espera per a l'any vinent i que encara està en procés de gravació.


El videoclip inclou un seguit d'imatges de l'1 d'Octubre que retraten la repressió política i les defenses dels drets fonamentals de vot i de llibertat d'expressió que es van viure el dia del referèndum. Make Botswana Great Again és la suma d'esforços entre Arnau i la saxofonista Esther Aguilera. Tots dos són estudiants, músics i defensors de moltes causes justes. A través de tot això, el projecte neix com una eina de solidaritat i lluita social que musicalment es mou en un ampli ventall de fusions on també s'inclouen pinzellades d'electrònica. 

Engegant un verkami solidari
Sota el nom "Som elefantes que mai podreu caçar", el grup obrirà un verkami aquest dimecres 3 de juliol amb el qual es pretén recollir un total de 2.000 euros que es destinaran a la defensa del procés judicial obert contra Sergi Botswanas i a la causa "Som 27 i més". Botswana va ser detingut per haver participat en una manifestació en rebuig a l’extradició de Carles Puigdemont des d’Alemanya. Per aquesta causa va ser condemnat a 6 mesos de presó i posteriorment absolt després d'un recurs.

Per la seva banda, Som 27 i Més és un col·lectiu en defensa de les 27 detingudes acusades d'haver ocupat el rectorat de la UAB l'any 2013. Les acusades s'enfronten a penes d'entre 11 a 14 anys i multes de fins a 13.000 euros. Ara s'obre una nova fase del procés, amb la petició d'una fiança a les acusades, a la qual el verkami intentarà contribuir. El vídeo estrenat avui ajuda en el procés de visibilització d'aquestes dues causes.
 

Sergi Arnau i Esther Aguilera. Foto: Arxiu de l'artista

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, Avui, Sergi Botswana, Make Botswana Great Again, Antipunk, estrenes

COMENTARIS

Puto Amo

Qwertp, 02/07/2019 a les 22:15

Sergi T'estimo!

Arribaràs tant lluny com tu vulguis.

Lluita i república!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.