Actualitat

La música de la Mercè, de Barcelona al món

Avui s'ha presentat la programació musical de la festa de la Mercè amb un centenar d'artistes provinents de setze països

Mercè Música, BAM i BAM Cultura Viva són les tres entitats que organitzen els concerts

La Casa Azul, Dorian o La Pegatina són alguns dels grups que tocaran a la platja del Bogatell

| 24/07/2019 a les 15:49h

Pau Riba actuarà a l'escenari del Moll de la Fusta
Pau Riba actuarà a l'escenari del Moll de la Fusta | Juan Miguel Morales
Com cada any, és en ple estiu quan es destapa el cartell complet de les Festes de la Mercè que aquest any se celebren del 20 al 24 de setembre. Tres són les entitats que programen la part musical de la gran Festa Major barcelonina: Mercè Música, BAM (Barcelona Acció Musical) i BAM Cultura Viva han presentat aquest dimecres les propostes autòctones i internacionals que ompliran els carrers de la capital catalana d'una diversitat d'estils que no es veu en cap festival.

En la presentació dels actes, Dani Granados, director del programa Cultura Viva, ha destacat que “ens agrada presentar aquesta festa com la festa més gran del nostre poble, com un acte de proximitat”. Així mateix, ha destacat que "el 68% de les formacions amb líder estan encapçalades per dones i cada cop estan més representades".

Fem un repàs d'algunes de les programacions que ofereix cadascuna de les entitats:

Mercè Música
Aquest apartat engloba una gran varietat d'artistes sota al paraigua artístic de la Festa Major més clàssica i heterogènia.  Els concerts multitudinaris del Bogatell rebran aquest any dues jornades intenses. En primer lloc, el divendres 20 de setembre amb La Casa Azul, Dorian i Oques Grasses i diumenge 21 amb els mallorquins Da Souza, Joan Dausà, La Pegatina i The Gramophone Allstars Big Band.

L'escenari de l'avinguda de la Catedral es dedicarà als artistes de la ciutat convidada d'enguany, Beirut, així com també a artistes d'aquí com Pascal Comelade amb la Cobla Sant Jordi, Paula Valls o Aurora. Pel que fa als concert d'el Moll de la Fusta, hi trobarem a Pau Riba celebrant els 50 anys del Diòptria acompanyat d'Els Mortimers, precedint els concerts de Ran Ran Ran i El Petit de Cal Eril, tot plegat divendres 20.

D'altra banda el director de l'organització, Jordi Turtós, ha volgut destacar la bona rebuda que tenen els concerts de música clàssica al Parc Central de Nou Barris, afirmant que "descentralitzar la música dels llocs predominants ha sigut un èxit i ha permès trencar prejudicis".

Festival BAM
Aquest apartat de la programació que aposta per les músiques més emergents i per descobertes eclèctiques de panorames nacionals i internacionals. Aquest any els grups que actuïn a Barcelona durant aquests dies seran provinents de 16 països. Al Moll de la Fusta, el BAM compartirà escenari amb el Mercè Música a causa de les obres a la rambla del Raval,a  més dels escenaris que el festival manté a la Plaça dels Àngels, a la Plaça Joan Coromines o a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Malikah o Tribade són algunes de les agrupacions de referència que desprendran denúncia social i feminisme en una de les festes amb més presència de dones que podem recordar. També Maria José Llergo o North State són propostes interessants de proximitat. A l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm s'hi trobaran els concerts de Courtney Marie Andrews, Maria Rodés o Sara Fontán mentre que, a la plaça Joan Coromines, trobarem concerts procedents d'arreu d'Europa com els portuguesos Reis Da República o la britànica Bedouine. A més, allà mateix trobarem la semifinal del concurs Sona9, el dilluns 23 de setembre.

BAM Cultura Viva, jornada intensa de consolidació
El BAM Cultura Viva celebrarà aquest any la tercera edició, volent programar aquells noms que representen el teixit cultural i associatiu de la ciutat. Es tracta d’un espai que amb la convocatòria artística oberta gairebé ha triplicat les propostes respecte a l’edició passada, amb un total de 617. Aquesta Festa Major de context participatiu i divers se celebrarà el dissabte 21 de setembre a la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu.

Estils tan diferents com el  punk, hip-hop o jazz  tindran Barcelona com a nexe d’unió en una festa que també vol donar a conèixer la multiculturalitat de la ciutat amb grups com BCN Afrobeats o Agozao. Altres propostes eclèctiques són el punk de Sandré o de Vàlius, l'electropop de Sosun Dance o el folk experimental de Monodimpled. La coordinadora d’aquesta programació, Anna Cerdà, ha volgut destacar que “el BAM Cultura Viva vol ser mirall de l’escena musical i cultural de la nostra ciutat, posant atenció també en les tendències d’altres llocs”.
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Fabra i Coats, La Pegatina, Dorian, La Casa Azul, BAM Cultura Viva, BAM, Mercè Música, Festes de la Mercè, Festa Major, festivals, BAM 2019, Sona9 2019, festes de la mercè

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.