concerts

Vallesans incomformistes al macroconcert 'Benvinguts a la realitat'

Bars, Llongue, Tancat per defunció i La Gran Aventura s'aplegaran en una actuació única al Teatre Principal de Sabadell el dissabte 5 d'octubre

| 02/10/2019 a les 14:00h

Llongue (La Madam), Montse Llaràs (Bars), Xavi Vidal (La Gran Aventura) i Jaume Papell (Tancat x defunció)
Llongue (La Madam), Montse Llaràs (Bars), Xavi Vidal (La Gran Aventura) i Jaume Papell (Tancat x defunció) | Arxiu grups
Benvinguts a la realitat, Sabadell 30 anys de música és el títol de la trobada musical que protagonitzaran els grups Bars, Llongue (exMadam), Tancat per defunció i La Gran Aventura (de XVB: Xavi Vidal i Berni Mora). Seria com una reunió d'antics alumnes del poprock vallesà de fa trenta anys, quan aquest vivia el màxim apogeu. Un homenatge a una generació sense complexos, creativa i inconformista, un espectacle amb empremta.

"No es pot dir que sigui un retorn perquè serà una cita puntual. Tot el que sigui retrobar-nos amb els amics i família de Bars em sembla bé. Hem treballat el concert perquè les cançons lliguin l'una amb l'altra", explica Montse Llaràs de Bars. Sobre les trobades internes dels integrants de la formació, l'artista comenta: "Ens trobem de manera esporàdica, cadascun de nosaltres té els seus projectes. Ens hem retrobat de manera puntual altres vegades, com l'any 2015 als Hostalets de Balenyà, on vam tenir una bona crítica; mai no hem dit adéu i qualsevol excusa és bona per retrobar-nos". 
 

Bars Foto: Arxiu Enderrock


Dels altres tres grups que actuaran al macroconcert a Sabadell, la cantant de Bars diu que va tenir-hi relació als escenaris, a excepció de Llongue, amb qui també va compartir-hi una història de complicitats. "Amb Llongue tenim un afecte mutu, una història antiga d'amics i feelings en comú. A nivell musical els grups som molt diferents, però tots hem evolucionat i ho hem fet sent fidels al que hem fet sempre, això ens fa sincers. Han passat trenta anys i no han intentat convèncer ningú de fer música d'una altra manera. Llongue i Tancat per defunció han fet el que han fet tota la vida, mentre que Xavi Vidal ha experimentat més des del pop. Pot ser emotiu per la gent que seguien els uns i els altres".  

Tancat per defunció, a nivell discogràfic, té una etapa recent amb dos treballs, Temps de dubtes (Segell Microscopi, 2017) i Obert per tu (Picap, 2014) i també un passat en plena època del rock català amb un triplet memorable d'àlbums: Sense Retorn (Picap, 1989), Llença-t'hi (Picap, 1991) i Bevent silenci (AZ Records, 1994). Els Tancat també tornaran a tornar enrere en el temps amb cançons com "Amor d'estiu" o "Com vols que t'ho digui".


El ball de discogràfiques i de formacions és més manifest en els treballs de Xavi Vidal, des de La Gran Aventura a XVB. Amb la primera formació van signar La gran aventura (V.O. Records, 1990), Triangular (K.Industria Cultural, 1995), Líders i adeptes (CBS / Sony, 1992), La gran aventura Remasteritzat 20è aniversari (Picap, 2008) i Aquí control (Música global, 2010). Amb XVB en facturarien tres: Elemental (Picap, 2008), Heretges (Picap, 2010), Autoretrats (Microscopi, 2014).


També hi ha moviment de referències amb Llongue, ja sigui amb La Madam o sense. Té, en solitari, dos discos; Jocs prohibits (Nat Team Music, 2006) i Els meus amics (Nat Team Music, 2010), mentre que amb la banda dels vuitanta La Madam va signar, a banda de senzills, Sense pressa (PDI, 1987), Creus que és una bona idea (PDI, 1988), Micos i mones (Discmedi, 1989) i 1991 (Discmedi, 1991).
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts, Bars, Llongue, Tancat per defunció, La Gran Aventura

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.