festivals

De gener a juny, el Guitar Bcn promet èxits

El festival engega el proper 25 de gener amb el concert de Los Secretos, i s'allargarà fins al mes de juny

Judit Neddermann, Els Amics de les Arts i Núria Graham són alguns dels artistes que configuren el cartell

| 16/01/2020 a les 12:30h

Núria Graham
Núria Graham | Natalia Brovedanni

 
Els amants de la música tenen feina, perquè arriba el Guitar Bcn 2020. A partir del 25 de gener els espais de música en directe de la ciutat de Barcelona acolliran prop de 40 concerts amb noms internacionals i de casa sota l'element comú de la qualitat. Fem un repàs dels artistes destacats que pujaran a l'escenari per presentar treballs i tancar gires en el marc d'aquesta edició.

Los Secretos
25 de gener
Gran Teatre del Liceu 

Un dels grups amb més renom de l'escena madrilenya durant la dècada dels 80. La banda de rock és de les més veteranes del cartell, i serà l'encarregada d'obrir la nova edició del festival. Los Secretos han estrenat Mi Paraíso (DRO, 2019), el catorzè treball discogràfic, que a més, coincideix amb el 40è aniversari com a banda. 

Arnau Griso
15 de febrer
Sant Jordi Club

El duet format per Arnau Blanch i Èric Griso és la prova de com les xarxes socials han revolucionat el món de la música. Els de Sant Cugat han passat de penjar vídeos a internet a tocar davant de milers de persones. Revolución Bananera (Sony, 2018) n'és el primer disc, i la gira de presentació ja és a punt d'arribar al final: ho farà a l'escenari del Sant Jordi Club en el marc del Guitar Bcn. 

Xoel López
21 de febrer
Apolo 

L'artista va publicar el tercer i darrer treball en solitari el 2017 sota el nom de Sueños y pan (Altafonte, 2017), i la gira de presentació encara roda omplint sales arreu del territori. La música de Xoel López navega entre el folk clàssic, l'indie que ja el representava en l'anterior projecte, Deluxe, i el pop rock alternatiu. 

Núria Graham
27 de febrer
Apolo

El nou àlbum de la vigatana veurà la llum el mateix febrer, i es podrà sentir en directe per primera vegada a l'escenari del Guitar. Marjorie (Segell del Primavera, 2020) serà un disc honest i tranquil que l'autora ha construit a base de pop-folk i metafísica, combinades amb la poesia característica de les seves lletres. 


Vetusta Morla
7 de març
Auditori del Fòrum

La banda torna als escenaris aquest 2020 i ho fa amb nou disc i ambició. La gira del nou treball de Vetusta MorlaCanciones dentro de canciones (Pequeño salto mortal, 2020) comptarà amb una escenografia especial en la qual els músics i el públic estaran integrats i seran partícips d'un mateix espai. 

El Kanka
15 de març
Auditori Sant Cugat

El cantautor de Màlaga s'ha anat posicionant entre els més valorats en els últims anys. D'aire rumber amb elements propis de la música llatina, l'artista ha aconseguit fer d'algun dels seus senzills, autèntics himnes de la quotidionitat. Presentarà la nova referència el 15 de març a l'Auditori de Sant Cugat.

Ferran Palau + amigues
20 de març
L'Auditori 2

El cantautor de Collbató és al punt àlgid de la seva carrera. La passada tardor va estrenar l'últim treball discogràfic, Kevin (Hidden Track Records, 2019), un disc de pop metafísic reposat i introspectiu que l'autor presenta a través d'un directe delicat. 


La Sra. Tomasa 
21 de març 
Apolo

Una de les bandes més reconegudes de l'escena mestissatge dels Països Catalans és La Sra. Tomasa, que torna amb un noves cançons sota l'àlbum Alegre pero peligroso (Guspira, 2020), que veurà la llum al llarg de les properes setmanes i promet ritmes llatins, rumba, electrònica i swing. 

Nil Moliner
29 de març i 21 de novembre
Razzmatazz 

El cantant santfeliuenc ha anat consolidant una comunitat de seguidors que correspon amb la de l'escena de mestissatge més notòria a casa nostra. Bailando en la batalla (Warner Music, 2020) s'estrenarà aquest febrer, després d'haver descobert alguns dels senzills que han marcat la direcció de l'artista en solitari. Moliner no ha tingut problemes per convèncer el públic, ja que ha exhaurit entrades pel concert del 29 de març i s'ha obert una nova data, el 21 de novembre de 2020 a la mateixa sala Razzmatazz. 


Pau Vallvé
2 d'abril 
Sala Bikini

El cinquè disc que l'autor firma en solitari es publicava aquest 2019 sota el nom Life vest under your seat (autoeditat, 2019), un recull de dotze cançons susceptibles d'emoció que delaten, un cop més, la introspectiva faceta del cantautor, encara que aquesta vegada hi afegeix un aire elèctric. 

Suu
6 de maig
Apolo 

La cantautora presenta el segon treball d'estudi amb les mans de Carlos Sadness a la producció. Ventura (Halley Records, 2020) és un disc que porta la barcelonina a una nova sonoritat, amb hits com "Eres un temazo" o "Tant de bo". La multitud de seguidors de Suu en podran escoltar en directe les cançons el mes de maig en el marc del Guitar Bcn.


Danny Ocean
8 de maig
Sala Barts

Serà la primera vegada que l'artista actuï al nostre país. Conegut mundialment per "Me rehúso", ha travessat fronteres i arrelat en la banda sonora de milers d'adolescents. Flirteja amb la bachata, els ritmes tropicals i el reggaeton, i promet una nit ballable a la sala del Paral·lel.

Judit Neddermann
15 de maig 
Sala Barts

Una de les sortides discogràfiques més esperades de l'any és la de la cantautora de Vilassar, que, després de l'èxit de Nua (Satélite K, 2018), a mitjan maig oferirà un directe amb nou material a la Sala Barts.

Carlos Sadness
16 de maig
Sant Jordi Club

"Aloha", que Sadness ja és aquí. El cantautor més tropical de les nostres terres pujarà a un dels escenaris grans del Guitar, el Sant Jordi Club, per presentar el quart àlbum, que es publicarà aquesta mateixa primavera. 


Els Amics de les Arts
16 de maig
Auditori del Fòrum

Un dels concerts més esperats, no només del Guitar Bcn sinó de l'any. Els Amics de les Arts presentaran el primer disc com a trio al festival d'enguany. Després de més de deu anys de trajectòria, la banda torna amb un nou àlbum a les mans, que manté la incògnita i l'expectació del públic català.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, carlos sadness, la sra. tomasa, suu, GuitarBcn 2020, nuria graham, els amics de les arts, nil moliner, el kanka, ferran palau, xoel lópez

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.