Obituari

Mor Xavi Turull, d'Ojos de Brujo

Un càncer se l'ha endut als 59 anys

El músic barceloní va ser alumne de Pedrito Díaz

| 21/01/2020 a les 11:07h

Xavi Turull
Xavi Turull | Arxiu Enderrock
Ha mort Xavi Turull, músic percussionista involucrat en mil històries i peça essencial d’Ojos de Brujo des de la creació. Turull havia nascut a Barcelona, però fins als 8 anys es va criar a Anglaterra.

Va ser alumne del gran Pedrito Díaz, un percussionista cubà indispensable a la Barcelona dels setanta. Tot i que Turull es va dedicar essencialment a la percussió, tenia grans coneixements musicals, ja que havia estudiat piano, solfeig, violoncel, harmonia i arranjaments. La teoria apresa acadèmicament la va complementar amb un llarg viatge a l’Índia. També va formar part d’una banda anomenada Dalu, amb la qual va girar per la Xina.

De tornada a l’Estat espanyol va experimentar amb diferents músics fins a donar forma a Amalgama. Van deixar un sol disc al mercat, Encuentros (Nuba Records, 1990), que el temps ha convertit en clàssic. Posteriorment va tocar amb diversos músics de flamenc i se’n va anar a Cuba a perfeccionar la seva manera de tocar. De tornada ja entra de ple a l’etapa d’Ojos de Brujo, la banda que el va donar a conèixer i amb la qual va tenir més èxit. Junts van publicar sis discos i l’aventura va durar de 1996 a 2013.

Convertit ja en un referent de la percussió, va participar en multitud de projectes, en especial Kejaleo, al costat de Diego Cortés, Cris Fontecilla, Jordi Franco, Roger Blàvia i Rosalia. Va participar en nombrosos projectes, com anar de gira amb Estopa. La xarxa bull en record de Xavi Turull, a qui un càncer s’ha endut als 59 anys.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rosalía, Pedrito Díaz, Estopa, Xavi Turull, Ojos de Brujo, Kejaleo

COMENTARIS

Seguirem tocant plegats

Ferran Puig, 23/01/2020 a les 10:47

Xavi seguirem tocant plegats, improvitsan de valent, com a
Clua de Meia feiem.
Que tinguis molt bon cami Xavi
ens veiem aviat
Ferran

Seguirem tocant plegats

Ferran Puig, 24/01/2020 a les 08:51

Xavi seguirem tocant plegats, improvitsan de valent, com a
Clua de Meia feiem.
Que tinguis molt bon cami Xavi
ens veiem aviat
Ferran

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.