concerts

Guadi Galego presenta la seva personal 'Immersion'

La cantautora de Cedeira porta a Barcelona el seu projecte plurilingüe i personal

Al concert l'acompanyaran Judit Neddermann, Clara Peya i Vic Moliner

| 06/02/2020 a les 14:30h

Guadi Galego
Guadi Galego | Carlos Abal
Des de Cedeira (A Coruña), Guadi Galego porta a Barcelona un projecte de revisió personal, Immersion (Boa Records, 2019). L'àlbum és una compilació de cançons dels tres darrers discos de l'artista, interpretats en els set idiomes peninsulars. En la presentació per Catalunya, Guadi Galego comptarà amb Clara Peya, Judit Neddermann i Vic Moliner dalt de l'escenari de la Luz de Gas el proper 13 de febrer.

"Immersion és una catarsi amb mi mateixa", explica Galego. Amb aquest disc la vocalista revisita la seva discografia anterior, que anomena la "triología del mundo": el primer disc, Lúas de outubro e agosto (Boa, 2024), el va fer quan va ser mare, "amb les hormones descontrolades i una visió del món superbonica", relata la música; el segon disc, O mundo está parado (Boa, 2016), és una caiguda en picat en relació amb l'anterior, i Bóla de cristal (Boa, 2018) és el més esperançador. Malgrat que no estaven pensats com a trilogia en el moment de la concepció, la temàtica i la sonoritat -amb un acabat pop-folk acústic- dels tres discos formen una unitat, confessa l'artista.


La cantant ceiderana escull, entre totes les cançons que formen aquesta trilogia, les més representatives per plasmar la seva visió del món. El resultat és un disc molt plural, tant pel que fa a ritmes com per temàtica. Per donar una sonoritat particular a aquest submergiment personal, juntament amb els productors i músics Vic Moliner i Pau Brugada, han triat fer una producció molt minimalista i més contemporània, "passat pel filtre de la meva idiosincràsia", explica Galego. "Era una proposta arriscada però el resultat ha estat fantàstic i n'he après moltíssim: ha estat navegar i despullar el tema al mínim, partint de l'essència de la cançó".

La particularitat més rellevant d'Immersion és que Galego utilitza les set llengües de la península: el gallec, el català, el castellà, l'euskera, el portugués, l'aranès i l'asturià, encara que algunes no estan reconegudes com a llengües oficials. "Hi ha cert classisme fins i tot pels idiomes", opina la música de Cedeira, "volia que els meus fills poguessin sentir aquestes llengües minoritzades". Per cada cançó ha comptat amb un músic de la regió, i alguns s'han ocupat, fins i tot, de fer-li'n l'adaptació lingüística. En són exemples la cançó catalana "Fronteres", que interpreta juntament amb Clara Peya i Judit Neddermann i que ha adaptat Pau Brugada o l'occitana "Cantar pa ver", que ha adaptat i interpretat Alidé Sans. Al concert del dia 13 de febrer l'acompanyaran totes tres cantants, així com Vic Moliner. "El directe anirà de l'íntim al genèric; serà diferent al disc, amb una altra energia", avança Galego
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alidé Sans, Vic Moliner, Judit Neddermann, Clara Peya, Luz de Gas, Guadi Galego, concert, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.