videoclips

El puny alçat de Pau Alabajos

Estrenem el videoclip de "Vencerem", que formarà part de l'imminent disc 'Les hores mortes'

| 11/02/2020 a les 11:30h

Pau Alabajos
Pau Alabajos | Xepo WS
Que Pau Alabajos tregui noves cançons és motiu d'alegria assegurat. El cantautor valencià combina la tasca de creació de música de protesta amb la de regidor de Compromís a l'oposició de l'Ajuntament de Torrent. Entre reunió i reunió, però, no es conforma amb fer un cafè i prou; el músic ja té a punt un vuitè disc que li potencia més que mai la vessant artística: Les hores mortes (RGB Suports, 2020). 

"Tots els cantants som polítics", assegura Alabajos. I bé que ho exemplifica en el nou videoclip que avui estrenem a Enderrock.cat. La cançó "Vencerem", que s'acompanya d'un audiovisual emotiu i de fort caire reivindicatiu, prové d'un encàrrec per al llibre-disc Pintura musicada (autoeditat, 2018), un homenatge al pintor i escultor alcoià Antoni Miró en què diversos músics havien de crear una cançó inspirada en un dels seus quadres.

A Alabajos li va tocar el quadre "Vencerem" de la sèrie Amèrica negra, que representava el rostre d'un afroamericà amb el puny alçat. A partir d'aquesta imatge, el de Torrent va compondre aquest tema de lluita que el porta directament als fets de l'1-O: "Vaig fer una analogia entre la repressió que van patir els afroamericans que defensaven els seus drets i la resposta completament desmesurada del govern espanyol a través de les forces de seguretat contra la gent que volia votar". 


La nova referència del cantant veurà la llum el proper divendres 14 de febrer i es presentarà en directe el 18 d'abril al Teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat en el marc del Barnasants.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclips, Les hores mortes, Pau Alabajos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.