coronavirus

Els festivals europeus s'uneixen per poder celebrar les edicions d'enguany

El Primavera Sound se suma al manifest 'Els festivals es mantenen units arreu d'Europa'

Què passarà amb els festivals d'estiu?

| 25/03/2020 a les 13:00h

Primavera Sound
Primavera Sound | Xavier Mercadé
Amb l'emergència del Covid-19, el confinament i la incertesa dins del sector musical, molts dels festivals que es preveuen pels propers mesos ara estan en dubte. Mentre alguns, com el Cruïlla, han hagut de posposar alguns concerts -tot i que, ara per ara, preveuen mantenir les dates d'estiu-, el Festival de Terramar de Sitges ha decidit cancel·lar l'edició d'enguany, esdevenint el primer festival d'estiu català en suspendre's.

Un dels festivals més grans de Catalunya, el Primavera Sound, anunciava la setmana passada que es trobava més proper a la cancel·lació que a l'ajornament. Tot i així, enmig d'aquest clima d'incertesa, el festival s'ha sumat a altres cicles europeus en el manifest "Els festivals es mantenen units arreu d'Europa". "Tots esperem poder dur a terme els nostres festivals aquest estiu", expliquen en el comunicat, "ens mantindrem units per fer-ne una experiència sana i segura per tots els nostres participants i el món exterior".

El manifest argumenta la seva decisió amb la importància que tenen els festivals dins el cicle de la indústria musical. "Els artistes, els locals, la producció de so i de llum i molts altres", explica, "ja pateixen la seriosa situació en què ens trobem. La pateixen tant que potser no se'n podran recuperar si no se'ls dona la oportunitat de ser part de festivals com els nostres". I afegeixen que "en dur a terme els nostres festivals aquest estiu, podem ser una part crucial de la supervivència d'aquesta indústria". Malgrat tot, els festivals reconeixen que seguiran atents a la situació global de la pandèmia i que comunicaran conjuntament qualsevol nova decisió que s'hagi de prendre. 

El comunicat el signen més d'una setentena de festivals d'estiu d'estils diversos que van des del jazz al metal, passant per l'electrònica, l'indie o el rock -com el Primavera o el BBK a nivell estatal, o Roskilde, Rock en Seine, Les Suds à Arles, Metaldays o Melt, arreu d'Europa-, a més de  l'Associació Europea de Festivals, Yourope.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, festivals, festivals d'estiu, Primavera Sound, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.