coronavirus

El sector cultural reclama diàleg amb les administracions

El sector escènic, musical i de sales de concerts i oci nocturn ha realitzat un manifest per tal de recuperar l'activitat normal

Al comunicat proposen una sèrie de mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19

| 20/04/2020 a les 15:00h

Sala Apolo buida
Sala Apolo buida | Juan Miguel Morales
L'Associació de sales de concerts de Catalunya (ASACC), conjunament amb les principals associacions i entitats culturals, signa un comunicat on demana formar part de la presa de decisions de cares al desconfinament i reobertura dels esdeveniments culturals. També recull una sèrie de propostes per tal de minimitzar els perjudicis al sector i aconseguir una bona recuperació de l'activitat mitjançant la col·laboració de les entitats i l'administració. 

La preocupació de les entitats i associacions que signen el manifest beu, en part, per l'estigmatització del sector com a "contagiós". Amb aquest pretext, l'administració va limitar l'aforament a mil persones. Segons el manifest, aquesta reducció d'aforament no és "viable" i afecta severament la sostenibilitat de les empreses.

Més enllà de què no s'apliquin aquestes reduccions d'aforament, el comunicat també proposa que les mesures que s'hagin de prendre siguin coherents i aplicades a tots els sectors amb grans concentracions de públic -com mitjans de transport, centres comercials, etc.-. Alhora, s'ofereix a estudiar mesures sanitàries i d'higiene per establir un protocol temporal que garanteixi la seguretat del públic i els treballadors.

El comunicat també demana, a més a més, que s'activi un "pla de xoc" amb fons suficients pel sector cultural, d'autònoms i artistes fins que es pugui recuperar el nivell d'activitat normal. Així mateix, també proposa el llançament d'una campanya de comunicació que convidi el públic a consumir béns culturals i desactivi aquesta por i incertesa que molts ciutadans poden sentir a causa de la Covid-19.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, actualitat, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.