Actualitat

Doble reserva de modernisme aborigen

Angelina i els Moderns publica un disc gravat el 2011 anomenat 'Gran Reserva'

Es presenta un recopilatori amb quatre peces de nou modernisme

| 04/05/2020 a les 18:00h

Imatge il·lustrativa
Angelina i els Moderns va ser un grup que al final de la primera dècada d'aquest segle i al principi de la segona van versionar alguns dels èxits del pop català dels seixanta. Van publicar un compacte –Angelina i els Moderns (CK Music, 2009)– amb deu cançons i van enregistrar cinc peces més del repertori que feien en directe. En van dir Gran reserva. En un primer moment ho havien penjat a internet però el temps i la dinàmica de les plataformes digitals van fer desaparèixer aquelles cançons de la xarxa. Ara, nou anys després que fossin gravades, cobren nova vida en ser publicades en un vinil de deu polzades: Gran reserva (Natros Sols, 2020), a la qual, a més, han afegit una peça fins ara inèdita.

"Tot ha nascut de casualitat. La gent de Natros Sols ens va demanar una cançó per posar en un recopilatori que volien presentar en un Aplec Modernista a Constantí però quan van veure tot el que teníem ens van proposar fer un disc" explica Marc Marcé, el Bartomeu Romaní de la banda.
 



El grup està encapçalat per la cantant Angelina Fàbregas, alter ego d'Helena Casas (Pomada, Conxita, 2princeses barbudes). A Gran reserva presenten una selecció de versions de perles ocultes del pop català dels anys seixanta i compta amb col·laboracions com les d'Òscar Dalmau (Dj Phil Musical), el vibrafonista Marc ClosMazoni i Sanjosex. Al disc conté "Canto i vull viure" (versió catalana de l'èxit eurovisiu "Vivo cantando" de Salomé) gravat amb el Quartet Brossa; una versió del "Desafinado" de Jobim cantada per Òscar Dalmau Phil Musical; la redescoberta de "Jo sé" de Lluís Llach amb el vibràfon de Marc Clos, el "Yeah!-Yeah!" popularitzat per Tony Vilaplana ara cantat per Sanjosex; una versió soul del clàssic "Al vent" de Raimon; "Últims records" d'Els 4 Gats interpretada a duet amb Jaume Pla Mazoni, i la nadala "El petit vailet" en clau pop.

El recopilatori per al qual s'havia demanat la cançó a Angelina i els Moderns també ha aparegut al mercat. És un EP anomenat Som així. Modernisme aborigen (Natros Sols, 2020) i conté quatre peces que encara no s'havien presentat mai en vinil. La idea era presentar-lo a la cinquena edició de l'Aplec d'Aplecs Modernistes dels Països Catalans l'abril passat a Constantí, que per raons òbvies no es va poder celebrar.
 


Al disc hi ha "L'home i l'elefant" de Roger Mas i l'adaptació de "David Watts" dels Kinks a càrrec de Trau a la cara A. "Ales per volar" de L'Home Llop & The Astramats i "Pere meets the llop" de Corcs Drum & Organ a la cara B.

El disseny de tots dos discos és de Pau Llop, amb referències iconogràfiques a les publicacions discogràfiques catalanes dels anys seixanta.

Arxivat a: Enderrock, raimon, L'Home Llop & The Astramats, Corcs Drum & Organ, Roger Mas, R, Tony Vilaplana, Angelina i els Moderns, Òscar Dalmau, Mazoni, sanjosex, quartet brossa, lluís llach, Modernisme aborígen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.