cròniques

Els somnis de paternitat de Sanjosex en directe

El músic va fer dissabte un concert en directe de presentació del nou disc 'Dos somnis'

L'actuació es va fer a través de la plataforma #La-Sala.Online a l'estudi de Music Lan

La-sala.Online: el nou espai per a concerts virtuals

| 19/05/2020 a les 14:30h

Sanjosex en directe
Sanjosex en directe

Dissabte va estrenar-se la plataforma de concerts #La.Sala-Online amb el concert de presentació del nou disc de Carlos Sanjosé 'Sanjosex', Dos Somnis (Bankrobber, 2020). L'actuació, que vam emetre a través del nostre perfil de Facebook, es va realitzar des dels estudis de Music Lan.

La plataforma anunciava una bona qualitat tècnica, tant de so com d’imatge (realitzada i amb diverses càmeres), i va complir, malgrat alguns problemes inicials de connexió. Tot plegat van acompanyar-ho d'aplaudiments i xiulets enllaunats, per incrementar la sensació de concert en directe, i un recull de missatges que el públic podia anar enviant. "Tenint en compte que encara no podem fer concerts presencials, el valoro molt positivament. El so del directe pot ser tant o més bo que el d’un directe normal i la connexió amb el públic, encara que només sigui a través de missatges, també hi és. Evidentment no es pot comparar a la performance que significa fer un concert presencial, però si t’agrada tocar i no pots fer concerts en viu, pel confinament o per qualsevol altra circumstància, és una alternativa interessant", comenta el músic.

El concert va durar prop d'una hora i ja acumula sis mil vuit-centes visualitzacions. Sanjosex va començar el repertori amb alguns dels temes del nou disc, com "Els gegants", "Pare" o "La revolució". Com si es tractés ben bé d'un concert en directe i cara a cara, el músic va anar relatant anècdotes i explicacions de cada tema.

El músic va proseguir interpretant cançons de discos anteriors, com "Baix Ter Montgrí", "Diumenge", "Content i bé", "Animal Salvatge", "Futur incert, "Festival Tom & Jerry", a més de "Temps o rellotge". D'aquesta darrera, va comentar en directe l'anècdota de la controvèrsia que havia creat una frase de la peça: "Has de controlar els teus maleïts instints maternals". I és que, com va explicar Sanjosex, per Twitter, una noia es va sorprendre que fes un disc sobre la paternitat i la família després d'haver escrit, fa temps, aquesta frase. "Això era una altra època, jo era molt jove, i a més no parlava dels instints maternals, sinó que pensava en les conseqüències dels instints maternals cap a la parella... una sèrie de coses que en aquell moment vaig resumir d'aquesta manera", va explicar el músic, "tot està fet amb amor, sobretot ara". El concert, com si es tractés d'una actuació a una sala atapeïda, va acabar amb un parell de bisos: "General boom boom" i "M'agraden els colors".

Sanjosex Foto: Arxiu Bankrobber
 

Concerts amb retorn
El format de #La-Sala.Online preveia la possibilitat d'una taquilla inversa, per tal de poder retribuir econòmicament tant l'artista com tots els membres que formen part de la cadena de música en directe i que, ara per ara, es troben sense feina. "Pel nombre de gent que va participar en el projecte, la taquilla inversa serà insuficient, però és un projecte que comença i segurament a la llarga es podrà fer de forma més eficient", comenta Sanjosex, "cal tenir en compte la situació d’incertesa que vivim a nivell econòmic, això no ajuda gens a obtenir un bon caixet, però això no només val per als concerts en streaming, sinó també per als presencials".

Molts artistes s'han dedicat a regalar la seva obra de manera gratuïta en aquests mesos de confinament. Molts d'altres, en canvi, han aplaçat la sortida de discos. Sanjosex ha decidit no fer ni una cosa ni l'altra, sinó que fidel als seus seguidors, ha tret, de totes maneres i malgrat la situació que vivim, el disc. En comptes de fer-ho en obert, però, l'ha tret de pagament, adquirible a través del web de Bankrobber. "Jo he volgut treure el disc perquè em sembla que, sense voler, el disc també parlava del moment actual, i per tant, des del punt de vista artístic i comunicatiu era pertinent publicar-lo. La resta de consideracions han estat posteriors", explica el cantautor. Pel que fa al concert de presentació del disc, comenta: "La idea no era fer una presentació en solitari, perquè és un disc per tocar amb grup, però a mi m’agrada tocar en qualsevol format. Ara toca poder fer un concert amb el grup i davant del públic, i això sí que serà la presentació del disc com ha de ser".

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, crònica, La Sala Online, concerts en línia, coronavirus, actualitat, Sanjosex

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.