festivals

El Portbou Hot Jazz Festival se celebrarà a l'agost de manera virtual

El festival es durà a terme a través d'un directe de YouTube i portarà set propostes musicals, una classe i una sessió musical que tancarà l'esdeveniment

Com seran els festivals d'estiu del 2020 a Catalunya?

| 19/05/2020 a les 17:00h

Chino Swingslide al Portbou Hot Jazz Festival 2019
Chino Swingslide al Portbou Hot Jazz Festival 2019 | Jordi Novell
La tercera edició del Portbou Hot Jazz Festival se celebrarà malgrat el confinament en un format en línia. L'organització en prioritza la contractació i remuneració dels artistes i es manté amb una 'edició de batalla'. La cancel·lació, esmenten, no és una opció i l'esdeveniment se celebrarà en directe, a través de YouTube, el dia 1 d'agost.

El festival ha reduït el seu pressupost en un 75%, però sota el lema 'No cancel·lem la cultura', la programació d'enguany inclou gran part del cartell que ja s'havia previst i també artistes que han acompanyat el festival en les anteriors edicions. "Per una banda no crèiem responsable el fet de seguir endavant amb el festival tal com l'havíem plantejat des de feia mesos, però tampoc no volíem deixar un any en blanc. Som un festival molt jove i pensem que no era positiu cancel·lar la tercera edició. Per això vam plantejar aquesta 'edició de batalla', en què no tindrem cap ingrés dels que tenim habitualment, però que fem perquè no veiem viable cancel·lar tot el que s'havia programat aquest estiu", explica Èric Lluent, de l'associació Portbou Hot Jazz Festival.

El cap de cartell és el clarinetista i saxofonista australià Adrian Cunningham i el pianista de Woody Allen, Conal Fowkes. S'hi sumen també artistes de casa com Sweet Marta & Johnny Big Stone, que s'estrenen al festival, i els Suitcase Brothers, Chino Swingslide amb el saxofonista Pol Prats, Ster Wax & David Giorcelli i la portbouenca Stela Nur.

Així mateix, han programat també una classe en línia de swing a càrrec de l'escola SwingCats i el festival es tancarà amb una sessió musical del Dj Tedi Kgb. A més, estan plantejant programar una conferència sobre l'adaptació dels músics catalans del sector del jazz i el blues a la situació de confinament a càrrec d'un periodista especialitzat.

Com esmenta Lluent, "aquesta edició vol reivindicar la cultura en temps de crisi sanitària i econòmica i, dins de les nostres possibilitats, donar suport al sector musical". Un dels punts importants de l'esdeveniment, també, és fer reflexionar sobre el fet que, tal com està la situació del sector musical, cal buscar alternatives a la cancel·lació i aquestes són possibles. A més, durant la celebració del Portbou Hot Jazz Festival, s'engegarà una pàgina web on el públic podrà fer donatius que es destinaran íntegrament a la Fundació Salut Empordà, que lluita contra la Covid-19.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, actualitat, Portbou Hot Jazz Festival, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.