estrenes

«Fa bon temps» per descobrir el més nou de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic

El fundador de La Troba Kung-Fú i Dusminguet és a punt de treure el primer disc com a Joan Garriga i en fem un avançament

Concert de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic a la sala La [2] de Barcelona

Enderrock Sona amb Joan Garriga i Salva Racero a l'Antiga Fàbrica Damm

Dusminguet: «Marxar al Marroc ens permetia despreocupar-nos»

| 10/06/2020 a les 10:30h

Joan Garriga
Joan Garriga
Ja fa vint-i-cinc anys que Joan Garriga va fundar Dusminguet, un dels grups que van posar les bases a Catalunya del que s'anomenaria mestissatge. El 2004 el projecte arribava a la seva fi, però Joan Garriga ja s'havia guanyat un nom com a acordionista (acompanyant també formacions com Amparanoia) i va començar a col·laborar amb Marià Roch (exmembre de Los Sencillos i Jarabe de Palo). D'aquesta unió va nèixer La Troba Kung-Fú, que va publicar el darrer disc el 2013, i de la qual sorgiria, al seu temps, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic -format també per Rambo (bateria) i Majid Fahem (guitarra)-.

Amb el Mariatxi toquen plegats des de fa ja quatre anys i l'any passat van treure el primer treball d'estudi, quatre cançons agrupades a Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019). Aquest va ser el primer tastet discogràfic del projecte, precedint el primer elapé que veurà la llum la setmana vinent: El ball i el plany (Fina Estampa, 2019). Avui en portem un avançament en primícia: el videoclip casolà "Fa bon temps".


Amb la rumba i la cúmbia que els caracteritzen, però tirant també de fusió amb altres estils, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic presenten una cançó tan crítica com optimista. "Fa bon temps" es queixa i critica el bombardeig de males notícies que rebem diàriament: "les notícies vomiten pena", canta Garriga per sobre d'imatges de Sánchez i Trump, "les notícies criden mal temps; no tinguis por del que expliquen, ni dels bons ni dels dolents". Però lluny de deixar-se endur pel pessimisme, la formació canta per sobreposar-nos a tot plegat: "apagarem la pantalleta, escoltarem la nit serena". I és que, com entona Garriga amb la seva veu feta per a la rumba, "fa bon temps" per ofegar la tristesa.

El clip, adaptat a les circumstàncies del confinament, ha estat enregistrat des de casa, amb vídeos de Roch i Garriga i imatges de porticons i balcons que, en obrir-se, ens porten al món  exterior però també a talls de notícies, en clau crítica.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, actualitat, estrena, videoclip, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Joan Garriga

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.