festivals

El Mercat de Música Viva de Vic ja ha enregistrat gran part de les actuacions

Marc Lloret, director del MMVV, explica com s'està portant a terme aquesta 32a edició de la fira, marcada pels efectes de la pandèmia global

Aquest 2020, el Mercat comptarà amb un format híbrid entre continguts digitals i actuacions presencials

| 26/08/2020 a les 17:00h

Nakany Kanté
Nakany Kanté | Anna Tisora
La 32a edició del Mercat de Música Viva de Vic ja està en plena activitat. La proposta d'enguany presenta una edició renovada degut a la situació de pandèmia global que es viu des del passat març. És per això que aquest 2020, el Mercat ha engegat unes setmanes abans del previst a l'Atlàntida de Vic, on s'està enregistrant tota la programació per a públic professional que es podrà visualitzar virtualment a partir del dimarts 15 de setembre al portal del MMVV. El cap de setmana del 18 i 19 del mateix mes es realitzaran la resta d'actuacions en format presencial. 

Marc Lloret, director del Mercat des de 2011, explicava la situació actual de la fira aquest dimarts 25 des del Teatre l'Atlàntida: "cancel·lar el Mercat no ha estat en cap moment una opció", assegurava, tot argumentant que en aquests moments "aturar la indústria seria un pas enrere que no beneficiaria ningú". Tot i així, comprèn que han estat uns mesos de constant cerca d'alternatives per tirar endavant una edició especial que ha acabat donant pas a les possibilitats virtuals. 

"En aquell moment no sabíem què volia dir ben bé "online", en alguns casos érem molt ambiciosos, en d'altres més realistes, però estem contents perquè realment ens hem pres això com una oportunitat", afirmava Lloret davant les personalitats del sector que van assistir a la trobada professional d'aquest dimarts. A més, explicava que també hi ha hagut bona rebuda per part dels artistes: "el tipus de producció que hem plantejat per aquests dies d'enregistrament és idoni i molt pràctic. Els artistes venen relaxats i amb ganes de treure profit d'aquesta nova situació", que ha resutat òptima per a la realització audiovisual. A més, puntualitzava que és un doble benefici pels grups, ja que "d'una banda poden seguir treballant, i de l'altra, s'emporten una peça amb enregistrament de qualitat que els pot servir posteriorment per vendre el seu espectacle". 

Alguns dels noms que han passat aquests dies pels escenaris de l'Atlàntida han estat Meritxell Neddermann, Bemba Saoco, Matthew Mcdaid, The Tyets, Alba Careta, Renaldo&Clara o Nakany Kanté, entre altres. Cadascun d'ells ha presentat la seva nova proposta musical i escènica en un ambient més o menys viu: "hi ha artistes que han portat la seva colla perquè necessiten aquest feedback a l'hora de fer un concert, d'altres en canvi, han vingut sols i simplement s'han centrat en fer caminar el seu espectacle." Alguns dels artistes que encara han de passar pel rodatge a Vic són Queralt Lahoz, Sam Berridge, Núria Andorrà o el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, el qual protagonitzarà el concert inaugural de l'edició 2020. 


Respecte als concerts presencials, Lloret contempla que res no estarà assegurat fins a últim moment. Tot i així, apuntava que la intenció és poder omplir la ciutat de música durant els dies de Mercat. "Hem estat treballant perquè això sigui possible, i de moment no hi ha res que indiqui que ho haurem de fer enrere", admet. Els concerts d'enguany estan previstos en quatre escenaris reduïts com la Plaça dels Màrtirs, els jardins del costat de l'Atlàntida, el Parc Jaume Balmes o la Bassa dels Hermanos. "Hem prescindit dels escenaris principals com la Plaça Major o El Sucre i hem buscat espais on poder garantir les mesures de seguretat necessàries". 

Els concerts presencials es faran durant el divendres 18 i el dissabte 19 de setembre i es requerirà reserva prèvia per poder assistir-hi. Si tot va bé, hi passaran artistes com Blaumut, Gemma Humet, Pau Vallvé, Ginestà, Maria Jaume o Anna Andreu, entre altres confirmats. També hi haurà programació per a públic familiar amb les actuacions de The Penguins i El Pot Petit. El director del festival es cura pensant que "l'únic que podem fer és estar preparats per qualsevol escenari", tanmateix, opina que "si un espai és segur i a més no està demostrat que cap esdeveniment d'aquest estil hagi esdevingut punt de contagi, doncs l'important és que es pugui continuar donant feina al munt de gent que hi ha darrere aquesta insdústria i no aturar la música." 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, covid-19, MMVV, Marc Lloret, 2020, Vic, Mercat de Música Viva de Vic, festivals, actualitat, festivals d'estiu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.