entrevista

The Tyets: «Sentim més pressió interactuant amb el públic en directe que amb les càmeres»

Parlem amb el duet maratoní sobre la seva actuació al Mercat de Música Viva de Vic

El concert es podrà visualitzar en streaming a partir de la setmana vinent, a través del web oficial del Mercat

Arrenca el MMVV Pro Catalan Arts

| 12/09/2020 a les 18:00h

The Tyets
The Tyets | Jaume Quilez
Oriol de Ramon i Xavier Coca són The Tyets. Un nom que ja comença a sonar fort, però per qui no els conegui, són dos maratonins a punt de fer vint-i-dos anys que fa uns quants mesos -quan es van proclamar finalistes del Sona9 2019- no s'haurien imaginat estar tocant a la 32a edició del Mercat de Música Viva de Vic, i menys encara, en un escenari sense públic i uns quants periodistes i operadors de càmera amb mascareta. Però tot això ha passat, concretament l'última setmana d'agost al teatre l'Atlàntida de Vic, en el marc d'una fira musical marcada per la pandèmia que ha optat per no aturar la música en directe.


Tres setmanes després de passar per la capital osonenca a enregistrar el seu nou directe, The Tyets es personen a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, juntament amb altres artistes de la programació del MMVV, per explicar com va ser l'experiència i quina direcció agafa el treball que són a punt de presentar. "A Vic vam estrenar "Bebesita", un dels nous temes que ens agrada molt, però la resta encara està per descobrir", explica el duet. A més, encara no se sap quin títol portarà aquest nou recull de cançons.

Respecte a l'actuació a l'Atlàntida, els músics admeten que va ser una experiència curiosa. "Després d'uns quants bolos aquest estiu, ens hem anat acostumant a fer concerts diferents, amb el públic assegut, i comencem a trobar la forma d'interactuar en aquesta nova situació", comenten. A més, asseguren que tot i que és més fred i "no té res a veure", el concert a Vic els va anar bé perquè "a nosaltres ens agraden les càmeres! De fet, ens fa més pressió actuar davant del públic en directe, que interactuar amb una càmera". I pensant-hi bé, és veritat que de cantar a les càmeres en tenen experiència, és una cosa que sovintegen als seus videoclips. 


Conclouen que van sortir "amb bones sensacions i moltes ganes de veure com ha quedat l'enregistrament", ja que l'escenari permetia possibilitats tècniques de qualitat, tant, que fins i tot podia ser perillós: "Vam poder fer un xou guai a nivell de llums... Si era fosc era fosc de veritat, saps?", comenta De Ramon, i acte seguit Coca rebat entre riures: "i tant fosc... jo em vaig fotre de lloros a mig concert!". La retransmissió es podrà visualitzar lliurement en streaming a través del web del Mercat de Música Viva de Vic a partir del dimarts 15 de setembre. 

Paral·lelament al procés de gravació i promoció del nou disc que preparen, The Tyets estan obrint un estudi de gravació a Mataró: "al final també va lligat amb el grup, està clar! Però també tenim ganes de produïr altres coses... Combinem el projecte professional amb el personal. Aprenem i, a més, ens ho passem molt bé, oi?", es convencen un a l'altre. Respecte als directes pel proper disc, avancen que "sens dubte tindrà un aire renovat, i a més, hi haurà l'incorporació de diversos instruments que entre els dos sabem tocar". Això sí, el que asseguren és que, com en els directes anteriors, la premissa principal al pujar a l'escenari és "donar-ho tot". 

Arxivat a: Enderrock, entrevites, Hamaking, The Tyets, Mercat Música Viva de Vic, streaming, covid-19

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.