actualitat

Rosalia, Aitana i Joan Magrané nominats als Grammy Llatins

Rosalia ha estat nominada enguany a quatre categories

Els tres artistes catalans opten a diversos guardons dels Grammy

A més, una de les peces nominades a millor vídeo musical ha estat dirigida pel barceloní Marc Pujolar

Els Grammy coronen el flamenc de Rosalia

| 30/09/2020 a les 17:30h

Nominats als Grammy Llatins 2020
Nominats als Grammy Llatins 2020
Ja s'han fet públics els artistes nominats als Grammy Llatins d'aquest any 2020 i són tres els artistes dels Països Catalans que opten a guanyar en una (o més) de les diverses categories que conformen el premis. L'entrega de guardons d'aquesta 21a edició dels Grammy Llatins tindrà lloc el proper 19 de novembre a Miami. Et presentem els tres artistes catalans nominats.

Rosalia
La de Sant Esteve Sesrovires no podia faltar com a nominada a l'edició d'enguany, havent guanyat fins a 4 premis diferents l'any passat. Aquest any són també quatre les categories en què la seva obra ha estat considerada com a potencial guanyadora: 
- Millor vídeo musical versió curta per "TKN", amb Travis Scott.

- Millor cançó pop/rock per "Dolerme", amb Pablo Díaz-Reixa (El Guincho), Frank Dukes i Matthew Tavares.

- Millor fusió / interpretació urbana per "Yo x ti, Tu x mi", amb Ozuna.

- Millor cançó urbana per la composició de "Yo x ti, Tu x mi".

Aitana
L'exconcursant del programa televisiu Operación Triunfo segueix internacionalitzant la seva música i, com la companya d'edició Amaia, ha estat nominada enguany als Grammy Llatins. Concretament, l'artista opta a Millor àlbum pop local per Spoiler (Universal Music Spain, 2019).



Amaia, per la seva banda, ha estat nominada a millor vídeo musical versió llarga per "Una vuelta al sol", enregistrat pel director barceloní Marc Pujolar.

Més enllà d'això, tant Aitana com Rosalia tenen també cançons nominades a millor productor de l'any, premi a què opta Pablo Díaz-Reixa 'El Guincho' per diversos temes de Rosalia -"A Palé", "Dio$ No$ Libre Del Dinero", "Juro que" i "Yo x ti, Tu x mi"-, "Me quedo" d'Aitana i Lola Índigo, a més de "Goteo" (Paloma Mami) i "Yalo Yale" (Dellafuente).

Joan Magrané
Músic i compositor reusenc, Magrané entra enguany als Grammy Llatins, nominat a millor obra / composició clàssica contemporània per "Dues peces per a piano", inclosa a l'àlbum The Butterfly Effect (Ediciones Eudora, 2020) de Noelia Rodiles. L'artista és un habitual de la revista 440 Clàssica & Jazz, on va debutar a la portada el 2014, al costat del degà dels compositors contemporanis Josep Maria Mestres Quadreny, i col·laborar, a principis d'aquest any, comentant la música de Beethoven, en el 250è aniversari del compositor alemany.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, grammy llatins, Grammy llatins, Rosalia, Aitana, Joan Magrané, El guincho, Marc Pujolar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.