CONCURS SONS

El 13è Concurs Sons queda vist per sentència

Laura Esparza i Carlos Esteban, Cat Klezmer Trio i Tecum Terra actuen a la final al CAT de Barcelona

El concert s'emmarca dins la Fira Mediterrània de Manresa 2020

| 10/10/2020 a les 20:07h

Imatge il·lustrativa
La final del XIII Concurs Sons de la Mediterrània s'ha celebrat excepcionalment al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. Les restriccions sanitàries han obligat l'organització a extreure les actuacions de la programació a Manresa, tot i que la final se celebra en el marc de la Fira Mediterrània 2020.

Laura Esparza i Carlos Esteban, Cat Klezmer Trio i Tecum Terra han fet un concert final d'alta qualitat artística, on s'han pogut veure tres propostes prou diferents entre si, però amb la música d'arrel com a fil conductor.

Han obert la nit el duet valencià Laura Esperza i Carlos Esteban, que per a aquesta actuació s'han acompanyat del guitarrista Ivan Espí, que els ha afegit distorsions a la proposta. El repertori del concert ha estat format per temes propis, entre els quals s'inclou una adaptació d'un poema del besavi d'Esparza, "Oliva". Esparza ha subrallat la il·lusió que els ha fet actuar en un escenari que considera mític com el del Centre Artesà Tradicionàrius.  
 

Laura Esparza i Carlos Esteban. Foto: Carles Rodríguez

A continuació ha actuat el duo de Sant Celoni Tecum Terra, amb un espectacle que recupera les essències del cançoner tradicional. El grup està format per la veu d'Ariadna Ruiz i el ball i teatralització de Noelia Sánchez, acompanyades per percussió tradicional. Cançons tradicionals i adaptacions de Maria del Mar Bonet –"Què volen aquesta gent?"– i Chicho Sánchez Ferlosio –"Gallo rojo, gallo negro"–.
 

Tecum Terra. Foto: Carles Rodríguez

Han tancat la vetllada el Cat Klezmer Trio, una formació amb base a Blanes, que interpreta melodies inspirades en la música balcànica. Xavi Pendón –clarinet i tenora–, Xavi Torras –guitarra– i Jordi Aldunate –contrabaix– han presentat un fragment del seu espectacle Una volta al món en 80 minuts: sardanes, tangos i swing entre els principals ingredients. La formació va néixer durant el confinament, i el d'avui ha estat el seu primer concert. 
 

Cat Klezmer Trio Foto: Carles Rodríguez


El proper dimarts 13 d'octubre es farà públic el veredicte del jurat del 13è Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està organitzat pel Grup Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius, i compta amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, l'Ajuntament del Vendrell, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú i el Circuit Folc. Podeu veure el vídeo del concert aquí:

Especial: Concurs Sons
Arxivat a: Enderrock, Tecum Terra, Concurs Sons 2020, laura esparza i carlos esteban, Cat Klezmer Trio

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.