entrevistes

Quimi Portet: «He fet un inventari dels darrers vint anys»

El cantautor vigatà presenta 'Si plou, ho farem al pavelló (Live in Cincinnati)', un doble-disc en directe enregistrat durant la seva darrera gira

Quimi Portet i «Els homes i dones del cap dret» es retroben en directe

| 20/11/2020 a les 17:30h

Quimi Portet
Quimi Portet | Juan Miguel Morales
La traça humorística de Quimi Portet, té la cadira assegurada en cadascuna de les passes artístiques de l'autor. Aquesta vegada, rau fins i tot en el títol de l'àlbum, que el músic vigatà bateja amb el nom de Si plou, ho farem al pavelló (Live in Cincinnati) (Fina Estampa, 2020), un doble disc en directe gravat durant la seva última gira, en indrets com Cardedeu, l'Apolo de Barcelona o l'Atlàntida de Vic. "És evident que no hem estat mai a la ciutat estatunidenca de Cincinnati, però dir així a un àlbum és una espina que tenia clavada des que vam publicar l'anterior, que segons les meves amistats havia de titular amb tal nom. És per riure una mica!", admet el cantautor. Sigui com sigui, les vint-i-tres cançons que inclou aquest doble àlbum en directe surten a la llum avui mateix. 



Si plou, ho farem al pavelló (Live in Cincinnati), apareix dos anys després que Quimi Portet celebrés el seu desè treball discogràfic amb el disc Festa major d'hivern (Fina Estampa, 2018), i esdevé un recopilatori de les melodies que han anat forjant aquesta distingida etapa en solitari de l'ex guitarrista d'El Último de la Fila. "És com una mena d'inventari de totes aquestes cançons que he publicat els darrers vint anys, i moltes d'elles sonen molt millor ara que quan les vaig fer, alguna ha mutat tant que fins i tot és irreconeixible", comenta Portet amb manifest entusiasme. Afegeix que, fins i tot, les entén millor que quan van sortir: "amb els anys i amb el fet de comunicar-les al públic, acabes fent-les entenedores, i és bonic poder-ho documentar amb un disc recopilatori". 

Les més de vint cançons que conté aquest primer disc en directe de Quimi Portet, han estat enregistrades durant una gira on el compositor, cantant i guitarrista, s'ha acompanyat per Jordi Busquets a la guitarra i Àngel Celada a la bateria. "És una banda amb la que m'ho passo molt bé, però a més, busca la pulcritud de cadascuna de les cançons d'una forma excel·lent", explica a Portet.

Malgrat que, com de fills, no s'han de tenir favorits, el músic ens confessa alguns dels temes que més gaudeix interpretant en directe: "«Francesc Pujols» és segurament amb la que més bé m'ho passo, és molt sorollosa!", admet. Però tampoc prescindiria de les més delicades, aquelles que fan entendrir el públic i trobar un espai de distenció... "«Ós bipolar», i també «Paisatge amb anxova», que són més tranquil·letes, també m'agraden molt". Algunes de les altres cançons que conté aquest nou treball són l'emblemàtica "Tinc una bèstia dintre meu", o bé "Homes i dones del cap dret", la qual vam estrenar a Enderrock aquest passat dilluns. 


Li preguntem si a l'enregistrament de Si plou, ho farem al pavelló (Live in Cincinnati), hi enyora alguna cosa que no es pugui palpar en format sonor, com podria ser l'escenografia o l'energia del mateix espai, al que Quimi Portet no dubta a respondre entre riures que "no, la nostra millor etapa física ja fa temps que va passar, així que qui escolti el directe sense veure'l tampoc es perdrà gran cosa!". Tanmateix, d'aquest disc n'enalteix "la serietat i netedat amb què s'interpreten els temes".

També fent broma, fa referència al públic que sovinteja els seus espectacles: "la gent que ens segueix rodeja la quarentena, ha anat evolucionant amb nosaltres, tot i encara ser força més joves". Comenta, en canvi, que la joventut que acostuma a personar-se als seus concerts "és més aviat gent directament involucrada en el món de la música". Per motius obvis, de moment no hi ha una gira prevista de Quimi Portet, però ens avança que "estem treballant ja en nous temes, i de ben segur que algun dia es convertiran en un nou disc". 

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, directe, Si plou ho farem al pavelló (Live in Cincinnati), Vic, el último de la fila, Quimi Portet, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.