videoclips

Somiant o no, amb El Petit de Cal Eril

La formació de Ponent acaba de publicar «Com quan dormim», acompanyada d'un videoclip amb moltes tonalitats

| 03/12/2020 a les 20:00h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Arxiu de l'artista
"Com quan dormim" no és cap somni, estem desperts i és de veritat: El Petit de Cal Eril acaba de deixar anar una nova cançó així, com amb comptagotes, i és que Joan Pons (líder i artífex del projecte) ha decidit que aquesta nova manera d'anar publicant de senzill en senzill li escau més ara mateix que no esperar fins a l'elapé. De fet, aquest mateix any, la banda ja va treure el cap amb el llançament inesperat d'una versió en català de "Close to me" de The Cure al més pur estil metafísic. Ambdues cançons es publicaran demà en format vinil d'edició limitada i numerada. El llançament coincideix amb el final de gira d'Energia Fosca (Bankrobber, 2019) que, malgrat els entrebancs, ha pogut celebrar fins a una seixantena de concerts presencials. 


"Com quan dormim" és un tema que El Petit de Cal Eril va enregistrar aquest passat setembre al seu estudi a Guissona en un gravador analògic de 8 pistes. Jordi Matas i el mateix Joan Pons es van fer càrrec de la mescla, i va ser masteritzada per Heba Kadry a Brooklyn (Nova York).

La son, els somnis, el que és real i el que no són idees que han inspirat el músic a escriure aquesta cançó que, casualment, s'aproxima als conceptes que toca la clàssica de The Cure. La vinculació entre totes dues no va ser buscada, sinó que va sorgir de manera natural, i per això la banda va decidir aplegar-les i donar-los vida a totes dues juntes. La formació ha intentat, en aquesta ocasió, allunyar-se del que fins ara els ha identificat: tant a nivell sonor, incorporant una melodia més eclèctica i còsmica que mai, com a nivell estètic i visual. 

L'amalgama de colors i els tres Joans Pons que apareixen al clip són la tercera i definitiva idea -després de provar-ne dues en va- que va irrompre en la imaginació de la banda i el director i realitzador del clip, Marc Cuscó, entre altres. Així, l'imaginari d'El Petit de Cal Eril, com sortit d'una obra de Calderón de la Barca, es filtra en els nostres somnis fins a fer-nos dubtar si el que estem veient és real, o és que estem somiant; o si bé la realitat són precisament això, somnis. 

La gira 
La gira de comiat d'Energia Fosca inicia el seu recorregut aquest dissabte 5 de desembre a Terrassa, i en total comptarà fins a cinc actuacions, que tindran lloc entre Girona, Barcelona i Valls. Joan Pons ha assegurat que "Com quan dormim", formarà part del repertori. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclips, el petit de cal eril, actualitat, com quan dormim, senzill

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.