revista

Ástor Piazzolla, a la portada de 440Clàssica&Jazz

El número 60 de la revista presenta un extens reportatge sobre el músic revolucionari que va dur el tango a ser una música clàssica

Una entrevista amb el pianista i improvisador Agustí Fernández i un dossier sobre la presència femenina, catalana i emergent a les programacions dels grans festivals de clàssica són continguts de la publicació

Josep Pons i Pau Casals, protagonistes al doble número de 440 Clàssica&Jazz

| 07/12/2020 a les 12:00h
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Agustí Fernández, tango, Piazzolla, actualitat, revista, 440Clà[email protected]
Ástor Piazzolla, geni i figura, és el protagonista del número 60 de la revista 440Clàssica&Jazz corresponent als mesos de desembre i gener. El genial compositor i bandonionista argentí, del qual se celebrarà properament el centenari, va marcar l'evolució del tango, música contemporània de Buenos Aires, i la va dur a mirar-se fit a fit amb els móns de la clàssica i del jazz. La revista analitza la seva influència, parla amb músics actuals que l'han treballat –Marcelo Mercadante, Lluís Vidal, Pere Bardagí– i recorda el seu pas accidentat, a mitjan setanta, per Barcelona i Palma. A més, la revista inclou un repàs a la fructífera relació del tango amb Barcelona a través de 10 moments estel·lars, des del 1925 fins al 2020.

Altres continguts d'aquest número de 440Clàssica&Jazz són un dossier especial que repassa i analitza la presència de les dones, els emergents i el patrimoni català en les programacions dels principals festivals de clàsssica a Catalunya; una extensa entrevista amb el gran pianista i improvisador mallorquí Agustí Fernández -Premi Enderrock de la Música Balear a Millor disc de l'any per votació popular-; un reportatge sobre Els contes d'Hoffmann, de Jacques Offenbach, que es podrà veure properament al Gran Teatre del Liceu; una nova secció, Noves Veus, dedicada als compositors actuals i que s'obre amb Manel Ribera; el capítol XV de la sèrie Història de la Música Catalana, les ressenyes de discos i llibres i l'habitual secció de gastronomia i música amb el nostre cuiner melòman de capçalera, Jaume Biarnés
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.