Actualitat

Mor Kim Torras, una de les ànimes de La Coral Còsmica

Juntament amb Pere Canal van proposar un repertori a cavall entre el rock progressiu i la cançó d'autor

| 18/01/2021 a les 08:30h

Kim Torras
Kim Torras | Arxiu
“Hi ha una època de la qual ningú no parla, una època que no va existir, una esquerda a l’espai-temps, un període aparentment buit pels cronistes, una transició entre l’univers galàctic i el rock rural, entre el Jaume Sisa i els Sopa de Cabra, entre el Pau Riba i Els Pets. Parlem d’un temps llunyà, finals dels 70, començaments dels 80. Molt abans que els Manel i moltíssim després que l’Orfeó Català.

Potser en un mal moment, potser quan la indústria discogràfica del nostre país deixava d’apostar per uns gèneres i començava a fer-ho per uns altres... Però en aquest espai de temps vàrem existir nosaltres, La Coral Còsmica.

Fèiem una música d’arrels profundament mediterrànies però al mateix temps universals, una música plena de vida i de color, alegre i diferent, filla del jazz i el rock, de la Nova Cançó... Tan eclèctica com els temps que corrien, a diferència d’avui, on sembla que tot ha de sonar igual”.


Així es presenta La Coral Còsmica a la seva plana web. El grup estava liderat per Kim Torras, un músic sabadellenc que ens ha deixat aquest diumenge als 63 anys. La banda va tenir una vida discogràfica efímera amb només un LP –Tríptic (Guimbarda, 1979)– i un senzill –Colobo (Guimbarda, 1981)– amb dues cançons inèdites a banda de dos senzills promocionals. El seu Tríptic figura entre els 100 millors discos de la música en català que va proposar ENDERROCK al número de febrer de 2004 i que incomprensiblement mai no ha estat reeditat en format digital ni en CD ni a les xarxes de distribució de música. Mentre va estar en actiu, La Coral Còsmica va actuar a les sales de referència del moment: Zeleste, Magic, Karma, La Cova del Drac així com al Canet 78.
 

També van formar part de La Coral Còsmica Pere Canal (veus), Joan Anton Mas (bateria), Joan Sanmartí (guitarra elèctrica), Liba Villavecchia (saxo), Ferran Saló (violí), Francesc Saló (violí), Toni López (piano), Jordi Àlvarez (baix), Ibi Canal (veus) i Conxa Armengol (veus). Després de passar per aquesta banda, Kim Torras va formar part de La Tribu de Santi Arisa i va dirigir la sala Piano Jazz a Sabadell.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, La Coral Còsmica, Kim Torras, obituari

COMENTARIS

Una gran persona i un gran music.

Jose Merlo., 18/01/2021 a les 13:58

Trovarem a faltar a Kim. Un amic inolvidable. i un gran music que ens va fer volar amb la música de la Coral Cósmica. Com a persona un amor. Sempre al nostre cor Kim.

ACTUALIDADMuere Kim Torras, una de las almas de La Coral Cósmica

Lucrecia , 19/01/2021 a les 06:46

Que en paz descanses Amigo mío! Gracias por el histórico artículo.

No deixis mai de ser qui ets!

Marc M, 21/01/2021 a les 18:29

Vaig tenir l'oportunitat de conèixer el Kim fa més de 15 anys. Un paio molt particular amb el que vaig estudiar un Master de P.M a la UPC allà pel 2005.
Feia temps que no en sabia res i la veritat és que la noticia m'ha conmogut doncs vem passar moltes hores junts compartint una de les seves pasions, el món de l'edificació i de les obres.
Allà on siguis no deixis de ser com ets.
A reveure amic!.

Marc

A mi hermano cstalan

Cinty toledo, 22/06/2021 a les 18:12

Tengo 61año y llevo mas de treinta años buscando a esa gran persona llamada kim torres como yo le conoci. Me tendio su mano cuando mas lo necesitaba. Hacia el servicio militar en Córdoba y vivia en una casa de alkiler con algunos chavales mas. Fue mi hermano en momentos muy difíciles. No sabia pir donde buscale para saber de el. Pero no encontre forma no recirdaba el nombre de su grupo y hoy lo recorde y me llevo la triste soxpresa que ya no estas con nosotros. Un duro golpe para mi corazón ke necesitaba darte un abrazo despues de tantos años pero no pudo. Ser. Me duele el alma solo pensar que te marchastes sin pider volver a verte. Te mando un abrazo y un beso muy grande alla donde te encuentres. Siempre viviras en mi cirazin hermano kim. Te nombro mucho en casa con mi familia. Dejas un gran vacio y un cirazon lleno de recuerdos bonitos. Descansa en paz hermano kim.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.