actualitat

Com sonarà el 2021? (III)

L'Últim Indi, Doctor Prats, Maluks o Tarta Relena entre els artistes que publicaran nous treballs aquest 2021

| 07/01/2021 a les 18:30h

Maluks
Maluks | F. Jaume Verdú
Maluks

El quartet valencià debuta a finals de gener amb un primer disc, Som i vibrem (Propaganda pel Fet!, 2021), que inclourà alguns del senzills més exitosos de la banda, com "Comboi", "Olor d'ones", o el més recent: "Me toca".


Yung Rajola

El lleidatà presenta Cor trencat (Halley Supernova, 2021) el proper 22 de gener, un àlbum amb onze temes, mitja dotzena de col·laboracions (Lildami, El Noi de Tona, Sr. Chen, etc.) i una producció urbana a càrrec de Sr. Chen, però també Emlan i Vicent Monfà (Neptú).


Doctor Prats

La banda prepara per a la primavera el primer curta durada de la seva trajectòria, tres anys després del seu exitós i tercer àlbum, Venim de lluny (Música Global, 2018), amb Música Global.

L'Últim Indi

Eduard Costa publica, el 28 de gener, el segon disc en solitari des que va deixar Els Amics de les Arts. L'àlbum porta per nom Arrapat a tu (Guspira, 2021) i conté 12 cançons d'ambient naturalista enregistrades de la mà de Pol Maresma al seu estudi de Sant Pol de Mar, i amb la participació també de Carlus Llmas i Sasha Agranov.


Júlia

El duet alcoià d’Estela Tormo i Lídia Vila està preparat per un nou disc, després de quasi quatre anys de silenci discogràfic -des que va publicar el darrer àlbum, Pròxima B (Malatesta Recors, 2017)-. El nou treball, Casa (Hidden Track Records, 2021), es publicarà la pròxima setmana, però, a l’EDR Valencià de dimarts 12, el podreu sentir ja en primícia.


Tarta Relena

El duet treurà el 12 de febrer el pack Pro Nobis, una reedició dels àlbums Ora pro nobis (Indian Runners, 2019) i Intercede pro nobis (Indian Runners, 2020) en vinil, a més d’un LP amb remixos de Shelly, Mans O o John Talabot, entre altres.

Electrogralla

L’innovador, arriscat i original projecte de Roger Andorrà ja fa quasi un any que té a punt el disc de sortida Empelt (Microscopi, 2021), però la pandèmia va fer-li canviar les previsions i l’àlbum, que s’ha endarrerit tot un any, està finalment agendat per aquesta primavera.

[yotube]https://www.youtube.com/watch?v=MUx3l4zzw-A[/youtube]
Negrei3Colors

La banda mallorquina arriba aquest 2021 amb un cinquè disc, replet de melanconia (o saudade), d’històries sobre la vida i la mort, els somnis i, com no, de personatges i llocs de Mallorca: Saudade confinada (Blau, 2021).


Luw (Lluís Costa)

El productor i músic gironí Lluís Costa, LUW, -que ha col·laborat amb artistes com Adrià Puntí o Maria del Mar Bonet, compartit escenari amb Iggy Pop o produït i gravat amb Rosario o Sílvia Pérez Cruz- publica a mitjan aquest mes el primer disc en solitari, Viatge a la immensitat (LCB Music, 2021).

Daniel Sàez

Daniel Sàez segueix fent camí. Aquest any editarà un nou disc, El llautó, amb el segell El Mamut Traçut i ara ja, durant aquest mes de gener, ens n’avançarà algunes cançons en forma de l’EP Blaüra (El Mamut Traçut, 2021).


The Misshing Leech

El projecte del músic de Sant Joan de Vilatorrada, i figura al capdavant del segell El Mamut Traçut, Maurici Ribera (que publicarà també, a banda, un disc amb la banda sonora que ha fet pel curt M- Una Altra Mirada), és a punt de treure el quart treball discogràfic.

Iglú

El quartet d’indie-pop barceloní, nascut del planter del festival Brot, presenta enguany el primer treball d’estudi, deu cançons que han anat coent durant aquest any i que agruparan sota el nom d’IO.


Emília Rovira Alegre

Capaç d'aliar piano, veu, poesia i arts visuals sense perdre l'essència diàfana i volàtil que la representa, Emília Rovira Alegre és a punt de publicar Amor i ràbia, “un disc que sorgeix d’un espectacle que vam fer amb el meu pare on mesclàvem música i poesia de temàtica amorosa en una part i, en l’altra, cançons de protesta i temes reivindicatius sobre el problema de Catalunya”, explicava l’artista en una entrevista per Enderrock.cat. El disc, originalment previst pel març de l’any passat, es publicarà finalment a mitjan aquest mes.


Ariel Santamaria

La proposta original, esperpèntica i humorísica d'Ariel Santamaria i la Banda del Doctor Juantxi (abans Banda del Pere Mata), té previst publicar properament el doble àlbum Cançons RTV.


Good Over Evil

La banda publica, després de 10 anys de camí, el seu primer vinil d'edició limitada: Sound System Selection, un àlbum recopilatori amb sis cançons i quatre Dub versions. Al disc han comptat amb les veus de Sista Livity, Pato Ranking, Ras Cup, Anayah Roots Levi, Sista Moni i Raszor Brankata.


Lo Pau de Ponts

El polifacètic artista lleidatà descobrirà enguany el primer àlbum, Ojo, que ja haig arribat! (Crea Music, 2021). Amb la irreverència que el caracteritza, el músic avança que les cançons seràn “absolutament desenfadades i divertides”.


Dàhlia Duran

Duran, a més de ser cantant i compositora, és també actriu i actriu de doblatge. En la seva faceta com a música, va publicar ja l'any 2017 Miedo a las alturas (autoeditat), i enguany descobreix A veces Luna... siempre el Sol, amb Adriàn Bruque com a guitarrista i productor. Part de l'àlbum s'ha descobert ja en format EP amb el nom A veces Luna (Crea Music).


Ninot

El trio va començar a ensenyar el seu pop electrònic melancòlic el 2019 amb el curta durada Casa (autoeditat). Enguany, es consoliden amb la publicació del primer LP, Núvol (Right Here Right Now, 2021).


Batec

La banda de punk-rock català Batec estrena a principis de febrer el tercer disc de la seva trajectòria, Rebels de cor (Tropical Riot Music, 2021), que se suma als ja publicats Cicatrius de guerra (autoeditat, 2018) i Ara i sempre (autoeditat, 2016).


Saïm

Tot i el que el títol del nou disc de Saïm sigui Fràgil, el músic trascendeix la fragilitat i construeix, des de la ruptura i les runes, un nou món concretat en 12 temes. Aquest segon llarga durada del músic sortirà a la venda el proper 5 de febrer de la mà de BCore Disc i Bubota.



Lia Sampai 

Després de debutar el 2019 al costat d'Adrià Pagès amb La fada ignorant (La Fada Ignorant), la cantant descobrirà a finals defebrer un nou àlbum amb el nom Amagatalls de llum (autoeditat, 2021). 

Tremp 

El quartet de Gata De Gorgos (Marina Alta) presenta aquest 2021, després de 8 anys i dos discos des que van començar a fer música plegats, el tercer treball d'estudi, Herois sense nom (Primavera d'Hivern).

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, llistes, Ninot, Dàhlia Duran, Batec, lo pau de ponts, discos, 2021, novetats, música, actualitat, Maluks, Yung Rajola, Doctor Prats, l'últim indi, Júlia, Tarta Relena, Electrogralla, Maurici Ribera, Daniel Sàez, The Missing Leech, Iglú, Emília Rovira Alegre, Ariel Santamaria, Lia Sampai, Saïm, Good over Evil, Tremp

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.