festivals

Albert Pla i Mireia Vives i Borja Penalba són algunes de les veus d'aquesta setmana al BarnaSants

A partir de dijous 11 de febrer, passaran pel cicle artistes com Lali Barenys i Carles Beltran, Eduard Iniesta o Hugo Mas, entre d'altres

Gemma Humet i Meritxell Gené entre la rejovenida cançó de qualitat al BarnaSants 2021

| 08/02/2021 a les 16:22h

Albert Pla
Albert Pla | Xavier Mercadé
La 26a edició del BarnaSants continua endavant amb els concerts d'Eduard IniestaAlbert Pla o Mireia Vives i Borja Penalba, entre altres. Tots ells prenen el relleu després d'un cap de setmana replet d'actuacions de músics referencials com les de l'emblemàtic guitarrista Toti Soler al Casinet d'Hostafrancs; Roger Mas a l'Unió del Casal Gelidenc (Gelida) mesclant la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden; o Pi de la Serra a l'Auditori Barradas (L'Hospitalet de Llobregat) presentant Cançons de combat (Temps Record, 2021), un disc enregistrat en directe als escenaris del mateix festival el gener de l‘any passat.  



Lali Barenys i Carles Beltran (Harlem Jazz Club 19:45 h), interpretaran dijous dia 11 un recital de poesies i melodies farcides d'emoció, lluita i raó. Reivindicant la bellesa, Beltran ja havia musicat anteriorment els versos de Barenys, en espectacles com Maleïdes les guerres (i aquell que les va fer).

L'endemà, al Casinet d'Hostafrancs, hi actuarà el duet de mares treballadores lluitadores Mambes (19:45h), que pujarà a l'escenari per despertar consciències. Plegades, Èrika Llopis i Jud Jou uneixen diferents arts com la poesia, la música o el teatre amb la llengua de signes, presentant una proposta innovadora i, com es defineix a la seva web, formant “un coctel explosiu de delicadesa i humor, de revolució i d’originalitat”.

Dissabte serà el torn d'Eduard Iniesta a l'Octubre CCC de València a les 19:45h. El cantant i guitarrista barceloní tocarà el cel amb el seu desè àlbum, Trajecte animal (Discmedi, 2020), coproduït amb Dani Vega. Al disc, Iniesta aposta per un estil diferent dels seus anteriors treballs: el rock. El mateix dissabte també actuarà el referencial i controvertit Albert Pla, que bateja un nou espectacle amb peces fresques i emblemàtiques i un monòleg anomenat '¿Os acordáis?'.

La setmana conclourà amb l'actuació d'Hugo Mas al Casinet d'Hostafrancs el dissabte a les 19:45h i la de Mireia Vives Borja Penalba a l'Auditori de Girona a les 20h. El cantautor d'Alcoi retorna a la cançó d'autor, després d'uns anys dedicats a l'spoken word, acompanyat de la formació de punk-jazz valenciana Cavallo. Per la seva banda, el duet format per Vives i Penalba actuarà a l'auditori amb la companyia de les poètiques de Montserrat Roig, Salvat-Papasseit, Bob Dylan o Leonard Cohen, entre d'altres referents. 
 

Mireia Vives i Borja Penalba Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, Pi de la serra, Barnasants, toti soler, BarnaSants 2021, Hugo Mas, Albert Pla, Lali Barenys, Eduard Iniesta, Jordi Montañez, aina torres, roigé, Roger Mas, Carles Beltran

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.