festivals

El BarnaSants aposta per la cultura més que mai

La 26a edició del cicle arrancarà el proper 17 de gener amb l'actuació de Pau Alabajos

| 13/01/2021 a les 17:00h

Pere Camps i Pau Alabajos a la presentació del BarnaSants
Pere Camps i Pau Alabajos a la presentació del BarnaSants | Juan Miguel Morales
La 26a edició del BarnaSants es presenta en el mateix context de pandèmia que va acabar l'edició anterior, encara que amb millors expectatives i possibilitats. El cicle començarà aquest diumenge 17 de gener amb l'actuació del cantautor de Torrent Pau Alabajos, que presentarà el disc Les hores mortes (RGB Suports, 2020) al teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat. Des d'aquesta data i fins al 30 d'abril es duran a terme més de 100 concerts en una confederació de territoris que inclou Catalunya, el País Valencià, les illes Balears, la Catalunya Nord i l'Alguer.

Pere Camps, fundador i director del projecte, ha explicat avui en roda de premsa que l'edició d'aquest any 2021 s'ha planificat tenint en compte, en primer lloc, la situació sanitària. Així doncs, es disposarà d'espais amplis amb un aforament limitat, equivalent al qual permeten les mesures de la fase 1 de restriccions. Camps assegura que "hem demostrat que els espais de cultura són llocs segurs" i que, per això, considera que serà difícil que s'anul·lin els concerts. A més, apunta que, per sobre de tot, "l'objectiu principal és garantir els llocs de treball de tots els qui fan possible el projecte", des dels artistes participants fins al personal de manteniment. En la mateixa línia, Pau Alabajos ha declarat que "el BarnaSants està lluitant contra la precarietat en què ens hem pogut trobar durant aquesta pandèmia", fent referència a la desprotecció que han viscut els darrers mesos els músics i treballadors culturals.
 

Pere Camps a la presentació del BarnaSants Foto: Juan Miguel Morales


Més enllà de l'aposta per la cultura i contra la barbàrie, que esdevé lema del festival aquest any, el propòsit és seguir avançant en la consolidació del BarnaSants confederal. I és que l'organització busca conformar una sinergia en què tots els artistes i projectes de parla comuna es donin a conèixer arreu dels Països Catalans. 

La programació
El projecte representa un refugi per a la cultura i la llengua catalana, a partir de cançons d'autor que, a més de parlar d'un mateix, mantenen vius poetes, activistes i cantautors de temps passats: des d'Ovidi Montllor fins a Gil de Biedma, passant per Miquel Martí i Pol, a qui Pau Alabajos (17/01 a L'Hospitalet de Llobregat) li ha dedicat el títol del disc. 

Durant els propers mesos, el cicle acollirà també les actuacions d'artistes com Gemma Humet (22/01 a L'Hospitalet de Llobregat); Meritxell Gené (23/01 a Barcelona); Andreu Valor (30/01 a Barcelona); Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (31/01 a L'Hospitalet de Llobregat, 20 i 21 de març a València, 11 d'abril a Balaguer i 24 d'abril a Castelldefels); Toti Soler (5/02 a Barcelona); Paco Ibáñez (5/02 a Bellreguard); Roger Mas (6/02 a Gelida); Pi de la Serra (6/02 a L'Hospitalet de Llobregat); Albert Pla (12/02 a L'Hospitalet de Llobregat); Mireia Vives i Borja Penalba (13/02 a Girona); Maria Arnal i Marcel Bagés (20/02 a L'Hospitalet de Llobregat) o Maria Rodés (21/02 a Barcelona), entre altres.

A partir del març, també passaran pel BarnaSants, entre molts altres músics, Ivette Nadal i Caïm Riba (6/03 a Barcelona); Lídia Pujol (6/03 a Castelldefels) Anna Ferrer i Paula Grande (7/03 a Barcelona); Cesk Freixas (12 i 13/03 a Barcelona i 8 i 9/04 a València); Sílvia Comes (12/03 a València, 9/04 a Barcelona i 28/04 a l'Alguer); Maria Jaume (15/04 a València i 22/04 a Barcelona); Tomeu Penya (17/04 a L'Hospitalet de Llobregat); Laura Esparza i Carlos Esteban (23/04 a València) o Clara Fiol i Joan Vallbona (24 d'abril a Perpinyà).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, cultura en lluita, cultura o barbàrie, cultura, Pau Alabajos, Festival barnasants, BarnaSants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.