Actualitat

Joan Garriga i Carles Belda perden l'oremus

Els dos músics vallesans glosen el carnestoltes en un arrauxat clip del departament de Cultura

| 10/02/2021 a les 17:30h

Carles Belda i Joan Garriga
Carles Belda i Joan Garriga | Arxiu
Carles Belda i Joan Garriga s'han disfressat al llarg dels anys de músics tropicals, d'anxoves de l'Escala... i de gats vells de la rumba. Ara, pel Carnestoltes d'enguany, ho tornen a fer en un vídeo impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en què perden definitivament l'oremus.  

"Carnestoltes" passa revista a la imatgeria i les tradicions carnavaleres arreu dels Països Catalans, entre sons d'acordions diatònics, palmes, ventiladors, harmònica blusera, capgiraments saturnals, esperit farsant i disfresses corrosives. El vídeo s'emmarca en un nou projecte de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionsme Cultural per posar en valor el patrimoni festiu català. La lletra, a banda de la tornada de la cançó tradicional "El tio fresco", repassa multitud dels elements que configuren les festes de carnaval als pobles catalans, mentre que el clip ha comptat amb diverses entitats de cultura popular: El Coro de Sentmenat, la colla de diables Les Gàrgoles de Foc i la colla de gegants i capgrossos de Banyoles, a més de la pallassa Laura Mateu, que protagonitza el pregó inicial.


Aquest és el segon vídeo present en aquest projecte del departament de Cultura. El primer va estar dedicat a la festivitat de Sant Antoni, i properament se'n presentaran sobre la Quaresma i sobre la festa de Rams, la Pasqua, Sant Jordi, les festes de Maig, el Segar i el Batre, el Corpus i el Nadal.

Carnaval al CAT
Aquest dimecres 10 de febrer, segona sessió de les Vespres dels dimecres del 34è Tradicionàrius. Aquest cop, Marcel Casellas ha convidat la trompetista Alba Careta i el guitarrista Alfons Rojo per animar l'ambient del Bar del CAT. Les entrades per aquest dimecres ja s'han exhaurit, però per setmanes properes cal reservar localitat escrivint a [email protected].

I el dijous 11 de febrer, trobada intergeneracional al voltant de la cançó, la memòria, les reivindicacions socials i la identitat territorial, de la ma del grup Corrandes Són Corrandes i el romancer Jaume Arnella, amb un repertori de cançons emblemàtiques que són allargades i mutades amb una cua de textos improvisats, festius i irreverents.

La setmana al Tradicionàrius s'acabarà per jamaicanes, divendres 12 de febrer, amb l'actuació del Belda i el Conjunt Badabacoc, que després d'actuar per streaming al passat Congrés Nacional de Música d'Arrel, tornaran a trepitjar l'escenari del CAT, aquest cop amb públic, per fer sonar les seves versions apatxangades d'"Al vent", "Rosó", "L'Empordà"...  
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Sons de la Mediterrània, Joan Garriga, Carles Belda, Joan Garriga i Carles Belda, carnestoltes, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.