actualitat

Joan Garriga obre l'Efecte Collins a RTVE

El nou espai televisiu s'estrena avui amb un episodi dedicat al músic vallesà

El programa tindrà una primera temporada de tretze capítols en format documental

| 18/02/2021 a les 17:00h

Joan Garriga al programa Efecte Collins
Joan Garriga al programa Efecte Collins
Avui, dijous 18 de febrer, s'estrena Efecte Collins a RTVE, un nou espai televisiu en català que emetrà tretze episodis en format documental sobre la història i context de diversos artistes del panorama musical del territori. La primera temporada estarà protagonitzada per bandes com Manel, Núria GrahamMaria Arnal i Marcel Bagés, Maika Makovski, Marco Mezquida o Joan Garriga. El darrer s'encarregarà d'obrir les portes al programa amb un primer episodi que s'emetrà avui a les a les 18:15h i, en segona emissió, el diumenge a les 14:15. El programa també es podrà escoltar els dissabtes a les 22h a Ràdio 4. 

Les personalitats que porten a terme la iniciativa són Gonzalo Bello (director) i Consol Sáenz (subdirectora) i Jero Rodríguez (coordinador). L'objectiu de la proposta televisiva és aprofitar la potent tradició televisiva de música produïda al centre en els darrers anys, en un programa que copsi als músics en el seu entorn natural, les sales de concert, i allunyar-se de l'estètica plató. Els preguntem alguns detalls sobre Efecte Collins

L'aparició del programa té a veure amb la crisi actual del sector musical?
No directament, però entenem que un programa d'aquestes característiques pot visualitzar la feina d'artistes i sales de concerts en temps de malaurada sequera de música en directe. És una reivindicació sempre necessària, però ara més que mai.

Per què cal un programa com 'Efecte Collins' a RTVE? 
Per promoure l'aparició de l'univers musical a la televisió. Efecte Collins té l'ambició de dignificar els programes de música en directe i de convertir-se en un referent a la televisió catalana. Un espai dissenyat perquè els músics se sentin còmodes tant pel que fa als directes, com pel que fa a les converses profundes que ajudaran a conèixer, de manera relaxada i en profunditat, l'univers musical de cada gran músic d'aquesta primera temporada.
Quin és l'objectiu del programa?
Naixem amb la voluntat de mostrar, amb molta cura i una alta estima per la música, les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. En 13 capítols de gairebé 30 minuts, els artistes convidats tocaran en directe i parlaran sobre música en un delicat moment per la indústria i els creadors. Un programa de servei públic que donarà suport i farà d'altaveu de la música en viu. Té l'objectiu de demostrar que la música de proximitat importa i és més vital que mai.

Amb qui criteri s'han escollit els artistes convidats a la primera temporada?
No tancar-nos a cap gènere musical, buscant un equilibri entre comercialitat i noves propostes més arriscades. De moment, aquests són els artistes gravats: Manel, Núria Graham, Marco Mezquida, Maria Arnal i Marcel Bagès, Maika Makovski, Quartet Brossa i Joan Garriga. Les bandes protagonistes també portaran a músics còmplices per unir forces amb increïbles featurings. Gent com Miguel Serviole 'Muchacho' (ex-La Troba Kung-Fú), el duo vocal Tarta Relena o Vicente Leone de Hijos del Trueno
 

Maria Arnal i Marcel Bagés al programa Efecte Collins

 

Les bandes seran remunerades per aquestes actuacions a 'Efecte Collins'?
Ens agradaria molt poder assumir econòmicament aquesta despesa, però la producció d'un programa com Efecte Collins, amb més de vint persones als rodatges dels concerts en directe, la fa inviable ara per ara... No obstant això, i òbviament, sí que s'han cobert totes les despeses de les bandes en les gravacions dels programes.

Els episodis seran en format documental i sense presentador/a? 
No hi ha presentador/a ni cap veu en off. Tots són rètols i les mateixes paraules i música dels artistes. Tenim una vocació documental sobre el moment i la història de l’artista convidat. Hi ha tres grans potes que sostenen Efecte Collins: actuacions en directe amb gran qualitat d'imatge i so, entrevistes especialitzades en profunditat amb el músic, i un documental fraccionat durant tota l'emissió que vertebra, quant a contingut, tot el programa. No parlem només de l'últim disc de l'artista, sinó sobre uns continguts musicals extrapolables a altres artistes. Volem que un capítol del programa no perdi vigència i sigui totalment vàlid ara o d'aquí a 5 anys. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, entrevista, rtve, actualitat, Efecte Collins, programa, maria arnal i marcel bagés, música en directe, manel, joan garriga

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.