entrevistes

Pemi Rovirosa: «És un disc ple de vida i fet amb molta cura»

Pemi Rovirosa presenta 'Vida', el seu primer disc en solitari

| 19/03/2021 a les 23:00h

Pemi Rovirosa
Pemi Rovirosa | Marcelo Cabañas
El guitarrista de Lax'n'Busto, Pemi Rovirosa, ja té disc en solitari. Es diu Vida (RGB Suports) i conté 10 cançons en català i castellà, totes amb lletra de Javier Gil i un afegitó: la versió acústica de "Per tu mare", una peça que ja havia presentat al disc Relax (Música Global, 2007) de Lax'n'Busto. El disc es presenta en directe aquest dissabte al teatre Àngel Guimerà del Vendrell.



El disc és un recull dels senzills que has anat publicant, amb l'afegit de "Per tu mare".
Sí, hi ha les cinc cançons que ja havia presentat, i una peça de regal que és l’adaptació d’una cançó que vaig fer fa uns anys i que es diu “Per tu mare”. L’he versionada en clau acústica, només guitarra i veu. La idea era anar presentant les cançons a poc a poc. Però després de cinc cançons vam decidir parar i donar-nos temps per acabar-lo.

Qui t’imagines que l’escoltarà? El mateix públic de Lax’n’Busto?
Jo penso que el pot escoltar tota mena de públic. Evidentment no són cançons adreçades específicament a un target de gent jove, no és un disc de festa major, però diria que poden agradar a tothom. Els inputs m’han arribat sobretot de gent que no escoltava Lax’n’Busto. Em sembla que és natural que qui ho escolti ho associï amb les cançons que feia pels Lax perquè vaig decidir ser jo mateix i no posar filtres per fer expressament una cosa artificial que sonés diferent que la que feia amb el grup. Intento ser jo i he preferit no limitar-me: ni per paràmetres radiofònics, ni de timing de cançons… i si m’ha vingut de gust fer un solo de dos minuts, l’he fet. Però pel que fa a la composició he sigut jo mateix. Potser la gent no al·lucinarà amb la meva veu cantant, ni amb el meu accent català quan canto en castellà, però és un disc ple de vida i fet amb molta cura.


El disc està signat només per Pemi Rovirosa. I Els Invictes?
Aquest és un projecte que ha anat creixent a poc a poc. Al principi el pensava com un projecte en solitari i a poc a poc s’hi ha anat sumant els que ara són Els Invictes. Però encara que tres o quatre d’ells han gravat al disc, no ho han fet com a Invictes. No és un disc de Pemi Rovirosa i Els Invictes. Ara, que ja fa temps que treballem junts i hem començat a preparar el directe, ja és una altra cosa. És probable que el proper disc sí que sigui de Pemi Rovirosa i Els Invictes. Aquest no, per això és que he explicat i perquè volíem posar en relleu que era el meu primer disc en solitari.

Tenim alguna notícia de Lax’n’Busto?
No. Estem en aquell standby, esperant alguna idea que ens doni força per engegar la maquinària i tornar a deixar-nos-hi la pell. Estem bé, tots fent altres coses i renovant energies. I si mai es dona la circumstància que ens tornem a ajuntar, serà una cosa amb molta força. No oblideu que som una banda que no té cantant i no ens passa pel cap triar-ne un de nou. I cap de nosaltres ho pot ser: ja tenim un rol dintre de la banda que no ens ve de gust canviar. Ara, quan estic cantant, de vegades penso que no m’imagino fent-ho amb els Lax
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Pemi Rovirosa i Els Invictes, Lax'n'Busto, pemi rovirosa, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.