estrenes

The Rusties Blues Band s’apropen a la llegenda de Robert Johnson

Estrenem el clip de «Crossroads», cançó inclosa en el segon disc 'DisCOVERing Robert Johnson' i en parlem amb la banda

| 31/03/2021 a les 12:30h

The Rusties Blues Band
The Rusties Blues Band
Nascuts entre la Garrotxa i el Ripollès, The Rusties Blues Band estrenen disc que -com ja van fer amb DisCOVERing the blues (autoeditat, 2015)-, és un viatge a través de la història del blues. En aquest treball, la veterana formació ret tribut a la llegenda de Robert Johnson. Miquel Grifell, el seu guitarra i cantant, ens explica el perquè d’aquest homenatge a la llegenda del bluesman que va vendre la seva ànima al diable. Acompanyem l'entrevista amb l'estrena en primícia de "Crossroads".


En aquest segon disc rendiu tribut a Robert Johnson. Què representa per vosaltres la seva figura?
Robert Johnson va tenir una vida de llegenda. La seva vida és tràgica des del naixement a la mort, que l'atrapa als 27 anys -i dic que l'atrapa perquè la llegenda diu que va fer un pacte amb el diable per ser el millor i va trigar nou anys a atrapar-lo per passar comptes-. Imagina't doncs, quan descobreixes Robert Johnson i veus el que significa per sempre més com a guitarrista i llegenda del blues.
 
Us sentiu identificats amb algun bluesman en concret?
Possiblement els primers que vam descobrir són els que, a nivell de so, com a banda ens han influenciat més: grans guitarristes com Stevie Ray Vaughan, Robert Cray, Robben Ford i Eric Clapton.
 
Amb aquest segon treball continuareu fent directes temàtics i multimèdia com vau fer amb l’espectacle 'Viatjant pels camins del Blues'?
Aquest any el fil argumental dels concerts serà la vida de Robert Johnson i, a partir d’aquí, farem un recorregut pel blues que es feia al mateix moment en altres llocs com Chicago o San Francisco, per exemple. El públic agraeix que un concert no sigui només un seguit de cançons i això dona valor afegit. El suport multimèdia en els concerts dependrà dels escenaris on puguem tocar... Som un grup amateur i amb Viatjant pels camins del Blues vam tenir la sort de poder fer-ho -de fet encara en tenim un parell de concerts lligats-, però encara no sabem què podrem fer aquest any.
 
Com valores la salut del blues a Catalunya?
Nosaltres, sent de comarques, vivim una mica al marge, però a Barcelona hi ha un gran ambient i una quantitat espectacular de formacions de grandíssim nivell. Seguim per les xarxes la majoria de músics de blues de Catalunya i no em quedo curt si et dic que són una cinquantena de formacions. Per tant la salut, quant a formacions, està en molt bon estat. Però a nivell de concerts, no massa, ja veurem si la situació pandèmica millora i tornem a l'antiga normalitat.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, The Rusties Blues Band, entrevistes, actualitat, estrenes, Robert Johnson

COMENTARIS

Gràcies per la publicació.

mIQUEL gRIFELL. The Rusties Blues Band, 31/03/2021 a les 13:10

Agrair-vos la confiança i la publicació de la noticia.
Salut i blues!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.