Actualitat

Manel Camp: «No és un autohomenatge; és una excusa»

El músic manresà presenta ‘De Minorisa a Carst’, un projecte que recorre la seva obra

El primer concert tindrà lloc a Manresa el 23 d’abril i els actes es perllongaran al llarg d’un any

| 13/04/2021 a les 17:00h

Manel Camp
Manel Camp | Juan Miguel Morales
Manel Camp ha fet 75 anys i ho vol celebrar en companyia. Per això ha ideat tot un any d’activitats al voltant de la seva música sota el títol De Minorisa a Carst. Hi haurà exposicions, xerrades, concerts, sessions de cinema… A la pràctica, al voltant de Camp es configurarà una gran trobada de prop de 500 artistes catalans. “Tots els participants als concerts són gent amb qui m’he relacionat, bé sigui als escenaris, bé sigui a les escoles. No he anat a buscar ningú de fora”, explica el músic, que també confessa que sempre ha estat ben rebut: “He estat benvingut per la gent de música clàssica, del jazz, del rock, de la cançó…”.

Per a Camp, De Minorisa a Carst és un “agraïment a la gent que m’he anat trobant al llarg de la meva carrera. M’han dit que era una mena d’homenatge que em feia jo mateix. No, no és un autohomenatge; és una excusa per retrobar-me amb molta gent, enfortir la professió i pensar plegats cap on anem. Els 75 anys només són l’excusa”.


Hem demanat a Manel Camp que ens comenti els cinc concerts centrals de l’any:

Big, Big Band
24 d’abril del 2021. Teatre Kursaal (Manresa)

“La meva relació amb el món del jazz big band. Hi sonaran estàndards americans. Hi haurà molta gent de l’Esmuc, però també d’altres llocs”.

Gershwiana
30 de maig del 2021. Teatre Kursaal (Manresa)

“És fruit d’una col·laboració amb el Conservatori de Música de Manresa. Fa uns anys ja vaig fer aquest espectacle amb el quartet (amb Matthew SimonHoracio Fumero i Lluís Ribalta) i la Banda Simfònica de Barcelona. Ja en aquell moment, des de Manresa ens van demanar que hi portéssim el concert. Ara és el moment”.

Combos i més
30 d'agost del 2021. Plaça Major de Manresa

“Està pensat com un concert-vermut a la Plaça Major de Manresa el dia de la Festa Major, però el lloc potser l’hem de reformular. Està per veure. És un concert de retrobada amb amics,: des de Max Sunyer, Kitflus i Santi Arisa fins a Gossos i Els Convidats. Amb aquests grups farem temes d’ells però la resta seran composicions meves”.

Piano & Cia
Febrer del 2022. L'Auditori de Barcelona

“Serà una reunió de tota la pianística catalana, començant pel Francesc Burrull, que és d’una generació més gran que la meva, i acabant pels més joves: Clara Peya, Marco Mezquida… Entremig gent com Josep Mas ‘Kitflus’, Ricard Miralles, Lluís Vidal… En total 25 pianos a l’escenari”.

Cançó
24 d'abril de 2022. Teatre Kursaal de Manresa

“Un concert conjunt amb alguns dels cantants amb qui he treballat: Lluís Llach, Marina Rossell, Raimon, Joan Manuel Serrat… De moment tots tenen predisposició per venir. Tant de bo hi puguin ser tots!”.


De la resta d’actes, Camp en destaca un altre: “Tindrà lloc el primer d’octubre i serà una sessió dedicada a Fusioon. Parlarem del rock progressiu i del rock simfònic que es feia a Catalunya, que van significar un moment molt important i que no han tingut ni el ressò ni la continuïtat de l'Ona Laietana, per exemple. Com és que a Manresa va sorgir un grup com Fusioon?. Alumnes de l’Esmuc tocaran alguns temes, però Fusioon no es tornarà a ajuntar en cap moment. A més, hi haurà una exposició sobre la banda”.  L’altre, una cantata infantil, La flor romanial, que per qüestions pandèmiques s’ha hagut d'ajornar fins al maig del 2022 i que, a la pràctica, serà la que tancarà l’any d’activitats De Minorisa a Carst.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Jazz, clàssica, Rock progressiu, Manel Camp, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.