Actualitat

El poema de foteses i immaduresa de Rigoberta Bandini

Coincidint amb Sant Jordi, la barcelonina descobreix «The Fuck Fuck Poem», amb què posa música a un antic poema propi

Del nou senzill i del seu recorregut, en parlem amb l'artista

Rigoberta Bandini fa un crit al cel amb «Que Cristo baje»

| 23/04/2021 a les 11:30h

Rigoberta Bandini
Rigoberta Bandini | Alba Obradors
La barcelonina Paula Ribó és actriu, dobladora, dramaturga... i, des de principi del 2020, és també la cantant de pop electrònic Rigoberta Bandini. Aquest any ha estat ple d'èxits per a ella, que ja compta amb més de 400.000 oients anuals a Spotify. I avui, coincidint amb la diada de Sant Jordi, ha descobert un nou tema per mostrar la seva faceta més literària: "The Fuck Fuck Poem". “És un tema molt especial creat a partir de la musicació d’un poema que vaig escriure fa anys sobre acceptar la immaduresa. Es pretén tenir-ho tot resolt i assolir coses emocionalment complicades de seguida, però no anem tan de pressa com voldríem”, explica l'artista.



El nou senzill sorgeix després de l'aparició de "Perra", una reivindicació feminista i festiva, com explica ella mateixa: "és feminista en el sentit que, socialment, una ‘perra’ té unes connotacions que no té ‘perro’. És interessant l’exercici comú d’intentar obviar l’imaginari col·lectiu per generar expectativa i notar la sorpresa de la gent quan s’adona que el que estic dient és que voldria ser una gossa”.



Musicalment, Ribó va començar amb el trio The Mamzelles, i el 2020 va debutar en solitari com a Rigoberta Bandini amb “Too Many Drugs”, tema que ja acumula dos milions de reproduccions a Spotify. L’aposta l’ha apartada d’altres projectes, però confessa que “va haver-hi un punt en què necessitava centrar-me en la música, tot i que sempre ho he hagut de compaginar amb altres feines”.



El procés va ser natural: “Vaig arranjar les cançons i vaig buscar un productor... Ho vaig fer amb amor i cura, perquè ho volia treure de la millor manera, sense discogràfica ni pretensions; només perquè ho necessitava”, comenta l'artista. “Tot el que ha de ser és, i arriba quan ha de venir. Amb el meu projecte musical vaig sentir un instint molt fort que m’hi va dur, vaig llançar la llavor i de seguida va germinar. És interessant viure amb un punt de misteri i de màgia, perquè hi ha moltes coses que s’escapen de la percepció; els humans som prepotents però en realitat no sabem res.”



La majoria dels temes de Rigoberta Bandini conviden a la festa, alhora que a la reflexió, i sovint, fins i tot a plorar. Com a mostra, "In Spain we call it soledad". Aquest contrast que tant la caracteritza l'explica i el compara amb la mateixa vida: “L’experiència de viure és forta i agredolça, i és el que també intento transmetre amb la música i tot el que pugui fer creativament. Escric cançons per celebrar la vida i alhora per plorar-la".



Tot i l’èxit creixent, Ribó no es vol plantejar encara gravar un àlbum sencer: “És una qüestió que no m’obsessiona. Em sento bé traient senzills i no vull parar, perquè això em permet anar assaborint les cançons i rebre feedbacks”. En el projecte l’acompanya una banda formada pels seus cosins i la seva parella, el també actor Esteban Navarro (Venga Monjas).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, rigoberta bandini, The Mamzelles

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.