Actualitat

Els XV Premis MIN coronen 'Un minut estroboscòpica' d'Antònia Font com a Millor disc en català del 2022

La gala dels XV premis MIN es va celebrar ahir a la nit a l'Auditòrium de Palma

Rigoberta Bandini, Xavibo, Las Migas són els altres artistes premiats dels Països Catalans

| 18/05/2023 a les 15:30h

Pau Debon i Joan Miquel Oliver d'Antònia Font
Pau Debon i Joan Miquel Oliver d'Antònia Font | Juan Miguel Morales
Antònia Font ha estat distingit als Premis MIN amb el Premi al millor àlbum en català del 2022 pel seu darrer disc Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022). La gala es va celebrar ahir a la nit a l'Auditòrium de Palma, on també van ser premiats altres artistes dels Països Catalans com Rigoberta Bandini, Xavibo, Las Migas i Xavibo.

Després de rebre múltiples guardons als darrers Premis Enderrock de la Música Balear o el Premi Enderrock 2023 a millor artista de l'any segons la crítica, Antònia Font també ha estat premiat als Premis MIN 2023 amb el Premi a millor àlbum en català per Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022). El quintet palmesà s'ha imposat a La mida (Hidden Track Records, 2022) d'Anna Andreu, Diamants (Halley Records, 2022) d'Els Catarres, Jota de morir (Propaganda pel Fet!, 2022) de Marala i L'aigua clara (The Rest Is Silence, 2022), que eren els altres finalistes.

Els altres artistes dels Països Catalans que han guanyat guardons són la cantant barcelonina Rigoberta Bandini en la categoria Sympathy for the Lawyer a millor videoclip per "Ay mamá", elraper palmesà Xavibo en la categoria de millor lletra original per "Llorar del revés" i Las Migas en la categoria AIE a Millor àlbum de flamenc per Libres (autoeditat, 2022). A més, tant Xavibo com Las Migas també van actuar a la gala, així com ho va fer el grup de Manacor O-Erra.

Els Premis MIN només els poden rebre artistes que s'autoediten els seus projectes o que compten amb una discogràfica que ostenta el 5% o menys del mercat discogràfic total de l'espanyol i compta amb dues fases de votació: una del públic que decideix els 15 semifinalistes, mentre que la segona votació del jurat determina el guanyador de cada categoria. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis MIN, actualitat, Antònia Font, Rigoberta Bandini, Xavibo, Las Migas

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.