Entrevistes

Quico Tretze i el seu racó per impulsar la cultura

El cantant barceloní va engegar un nou projecte a finals de 2020 per poder alimentar la cultura al Kiosk del Rec

Mazoni, Paul Fuster o Enric Verdaguer són alguns dels artistes que ja han passat per la sala

| 02/06/2021 a les 18:00h

Mazoni al Kiosk del Rec
Mazoni al Kiosk del Rec
Ben és sabut que de les crisis sovint en neixen noves oportunitats. A mitjan març de 2020, Igualada, com totes les ciutats del món, va quedar apagada a causa de la pandèmia. És per això que el cantant Quico Tretze va decidir impulsar un nou projecte assumint la gestió del Kiosk del Rec, on des de desembre de 2020 dona espai a companys i companyes del sector que van veure cancel·lades les seves actuacions durant els primers mesos del confinament.

"Estava ja molt fart de com estava anant tot plegat, i de sobte va néixer dins meu un impuls imparable de crear un espai nou on poder alimentar la cultura de forma incondicional, un nou ateneu", explica Quico Tretze. El primer que va fer va ser ampliar l'escenari per poder dur a terme les actuacions, tot i que al principi se celebraven amb un horari molt limitat i amb mesures que ho dificultaven tot. A més, durant les actuacions havia de tenir la barra tancada i ningú podia prendre cap beguda. "Està clar que en l'àmbit empresarial és una absurditat, però jo em vaig dir 'obro igual, els diners ja arribaran, ara toca lluitar'", comenta el músic.

Quant als concerts que ja s'han pogut celebrar durant aquests mesos, el cantant destaca les actuacions de MazoniXarim Aresté o Paul Fuster, que "van fer tots uns concerts increïbles". A més, hi ha hagut concerts que han sorprès el mateix Quico Tretze per com han arribat a desenvolupar-se, com són els de Paula GrandeMambambaLa Séptima Trastada Enric Verdaguer. "També m'ha sorprès tenir a molts dels grans fotògrafs del país que es dediquen a fer fotos de concerts. Tenir moltes peticions per venir, fotografiar i gaudir ha estat un senyal inequívoc que estem fent les coses bé", anuncia Quico.

A més, endinsar-se en aquest nou projecte ha comportat alguns avantatges per a Quico Tretze gràcies a les seves anteriors etapes de gires i concerts. "Després d'haver girat amb bandes, programar concerts per altres sales o músics, tenir l'estudi de gravació i comptar amb un equip de so propi fa que sigui més senzill contactar amb segons quines persones, sobretot poder parlar de tu a tu amb els artistes i mànagers i explicar molt bé el projecte", assegura. Al marge d’això, el mateix cantant creu que el projecte pot tenir molt recorregut de cara al futur on es podran oferir altres tipus d’espectacles. “Hi estem treballant, la ment no s’atura mai i el suport de la gent és bestial, així que mentre rebem aquesta energia en forma d’agraïment nosaltres seguirem remant”, diu.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Enric Verdaguer, Mambamba, Paula Grande, La Séptima Trastada, Xarim Aresté, Mazoni, Paul Fuster, entrevistes, quico tretze, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.