Revista

Juli Garreta i Amandine Beyer, protagonistes dels números 63 i 64 de la 440Clàssica&Jazz

Arriben, de la mà, els números 63 i 64 de la revista 440Clàssica&Jazz

El primer número d'aquesta doble entrega és un especial monogràfic sobre el compositor Juli Garreta

El número 64 és un especial que inclou un repàs pels festivals de clàssica i jazz previstos per aquest estiu

| 21/06/2021 a les 17:30h

L'estiu comença amb un doble número de la revista 440Clàssica&Jazz: el 63 i el 64. D'una banda, el número 63 fixa la mirada en l'artista santfeliuenc Juli Garreta, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament del poble nadiu del músic, així com del segell Ficta Edicions. Acompanyant la revista de juny, hi ha també el número 64, amb la violinista francesa Amandine Beyer protagonitzant la portada. A l'interior, s'hi recullen les programacions i festivals dels propers mesos en dues guies, una amb dotzena de festivals de música clàssica i, l'altra, amb vuit noms on el jazz hi és protagonista. Les revistes, com sempre, es poden adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat. A més, el número 63 es presentarà en un acte en directe aquest dimarts 22 de juny a la sala Abat Panyelles del monestir de Sant Feliu de Guíxols. 

 

En el número monogràfic dedicat al memorable Juli Garreta, s’hi repassen alguns dels episodis més significatius de la seva vida i de la seva obra; es fa una mirada enrere per conèixer la pionera Cobla Barcelona, que va estrenar obres de Garreta; es recorre la tradició sardanística de Sant Feliu de Guíxols -així com vuit indrets de la ciutat en què encara hi perviu la petjada de Garreta-; es reconeix el llegat del músic en nous Garretes; s’hi reconeix la seva passió per la recerca; 10 tresors discogràfics garretians; i, a més, s’hi recullen les opinions d’altres artistes, amics i personalitats diverses.

Així mateix, s'hi troba també l'entrevista que Enric Ros fa al tenor de Sallent Roger Padullés, qui signa la revisió d'uns quants temes de Juli Garreta al seu àlbum Records i somnis (Ficta Editorial, 2021). En la mateixa línia, també s'hi inclou l'entrevista d'Enric Ros al pianista barceloní Daniel Blanch, que s'atansa a l’obra de Juli Garreta amb un brillant enregistrament de la integral per a violoncel i piano del compositor guixolenc. A més, també hi diuen la seva els joves compositors sardanístics Andreu Diport i Gerard López, guanyadors del Premi a la Sardana per a Cobla i Premi a la Sardana per a Piano, respectivament.

Per altra banda, al número 63 també s'hi rememora l'obra d'Igor Stravinski (Sant Petersburg, 1882 - Nova York, 1971), en motiu dels 50 anys de la seva mort. A través d'una crònica signada per Oriol Pérez Treviño, s'hi repassa la trajectòria controvertida i influent del compositor rus, així com les seves llavors caigudes a Catalunya.
 

Portada del número 63 de la revista 440 Clàssica&Jazz Disseny: Manuel Cuyàs.


ESPECIAL FESTIVALS CLÀSSICA & JAZZ ESTIU 2021

En el número 64, s'hi entrevista Amandine Beyer, s’hi recorda el pas de Louis Armstrong a Barcelona, s’analitzen les possibilitats educatives actuals del país en el context musical, i s’hi recull la recepta clàssica de Jaume Biarnés, que aquest mes és el pastís de xocolata Rigójancsi: L’amor prohibit de la princesa i el violinista.

El Festival de Torroella de Montgrí, el Festival de Peralada, l'Orquestra Simfònica del Vallès, el Festival Orgue de Montserrat o el Festival de Música de Vila de Rialp són algunes de les programacions en què s'endinsa aquest número especial d'estiu en el context de clàssica. Pel que fa a les cites de jazz, s'hi inspeccionen els cartells de Jazz-Vilafranca del Penedès, de Figueres, de Portbou o Jazz en la Nit, de Premià de Dalt, entre altres. 
 

Portada del número 64 de la revista 440 Clàssica&Jazz Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Orquestra, Festival Torroella de Montgrí, Peralada, Premis Enderrock 2021, 440 clàssica, Juli Garreta, 440Clàssica&Jazz, estiu 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.