Entrevistes

Antònia Font: «Si ningú no ens hagués dit res, hauria estat més difícil tornar»

Parlem amb l'emblemàtica banda mallorquina sobre el seu retorn el 2022

| 08/07/2021 a les 14:00h

Antonia Font, preparats per tornar
Antonia Font, preparats per tornar | Tarek Serraj
Ja fa unes setmanes que Antònia Font va decidir retornar als escenaris. Ara es troben en plena fase de creació de l'esperat nou disc, que esperen que aparegui la primavera vinent, just abans dels primers concerts de la minigira de 2021. Hem parlat una estona amb Pere Debon, cofundador i bateria de la banda.

Com serà el retorn?
Jo crec que està tot un poquet dit. Ja sabeu que hi haurà un concert al Primavera Sound, un altre concert a Mallorca i que traurem un disc. Tenim moltes ganes de retrobar-nos amb el públic i fer alguna cosa nova. De moment, no hi ha més.

Per què en aquest moment?
De fet, entre noltros els darrers anys ja hi havia hagut un parell de temptatives de retornar i fer alguna cosa: una minigira, un disc… Però fins ara no havia quallat res perquè sempre hi havia qualcú que no en tenia ganes o que no li anava bé. Aquesta vegada ha coincidit que tots en teníem ganes i tenim coses per dir.


Qui havia fet aquestes propostes per tornar?
En Pau havia fet una proposta anterior arrel de la nostra participació al concert per la llibertat d’expressió que es va fer al Palma Arena pel cas Valtònyc. Vam fer un parell de temes, i en Pau, un poquet després, va dir que havia tingut sensacions d'Antònia Font i que havia estat un retrobament molt guapo. I açò ho vam sentir una mica tots. Ell va proposar una cosa, però en aquell moment no tots estàvem en aquesta ona. En Joan Miquel i en Jaume també havien dit de fer un disc, però tampoc no va prosperar. Al final, tot ha quallat en aquest retorn.

Personalment, pensaves que Antònia Font tornaria algun dia o el donaves com un projecte acabat?
Crec que parlo en nom de tots si dic que teníem clar que era un projecte acabat. Però de la mateixa manera dic que ningú no havia pensat mai que no podíem tornar. Mai hem tancat la porta. S’havia acabat una etapa, però ningú no havia dit que no en poguéssim obrir una altra.

Ara s’obre una nova etapa amb continuïtat o només un projecte puntual d’un disc i una petita gira?
Ara per ara, està previst un disc i una gira. La resta no l’hem parlada. Diria que ni tan sols l'hem pensada. I no ho hem fet d’una manera premeditada. Fem el disc i la gira i veurem com respirem i com ens hi trobem. I la gira serà petita.


Notàveu pressió per part del públic per tornar?
Sí. Contínuament hem rebut missatges de gent demanant-nos-ho. Però no sé si ho podem anomenar pressió.

Us han influït per tornar?
Jo diria que sí. Evidentment no hem tornat perquè la gent ho demanés, però veure que hi ha gent que, de manera continuada, t’ho va demanant et fa ser conscient que el públic encara hi és. No ha estat el motiu del retorn, però si ningú no ens hagués dit res, hauria estat més difícil.

A en Joan Miquel i a en Jaume els hem estat seguint la pista. Els altres heu seguit vinculats a la música?
En Pau i jo, els que menys. Jo he estat en altres móns que no tenen res a veure amb la música. En Pau només ha fet petites col·laboracions amb grups locals. En Joan ha girat amb diferents grups de jazz i amb altres projectes com Dinamo. I en Joan Miquel i en Jaume, ja ho sabeu. A més, en Jaume, a banda de tocar amb en Joan Miquel, també ha fet música per teatres i ha treballat molt.


Ja teniu algunes de les noves cançons fetes?
Hi ha feina feta, però el disc està a mitges, tot agafat amb pinces. Encara li queden moltes hores de forn.

Què contestaríeu als que diuen que el retorn d’Antònia Font certifica el fracàs –no artístic sinó comercial– del projecte en solitari de Joan Miquel Oliver?
No crec que sigui veritat en absolut. No ho hem parlat, però jo crec que ell té la seva carrera en solitari que no afecta gens a Antònia Font ni a l’inrevés. Oliver és un quan compon per Antònia Font i un altre quan fa cançons per al seu projecte. No me l’imagin fent un tema i pensant ‘on el col·loc?’.

La primera data anunciada és l'11 de juny. Pot ser que us surti algun concert abans?
No. El 2022 ja l’hem tancat. Hi ha anunciat el concert de Primavera Sound l’11 de juny de juny, 18 de juny a Inca i 15 d’octubre al palau Sant Jordi de Barcelona. El 2022 només farem aquests tres concerts. Si allarguem la gira, ho farem el 2023.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Antonia Font, entrevistes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.