Actualitat

Miki Núñez s'endú el premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 per 'Iceberg'

L'entrega del guardó se celebrarà el pròxim 29 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

El segon treball del terrassenc queda per davant dels àlbums de Txarango, Stay Homas o Buhos, entre d'altres

| 04/03/2021 a les 17:45h

Miki Núñez
Miki Núñez | Michal Novak
Iceberg (Universal Music Sapin), del terrassenc Miki Núñez ha estat valorat com el millor disc català del 2020 pels oients del programa Catalunya Exprés Magazine de Ràdio 4. El cantant s'ha imposat amb el 60% dels vots a grups com Txarango, Stay Homas o Blaumut i rebrà el guardó el pròxim 29 de març a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm on actuarà en acústic per celebrar-ho.



En declaracions al programa Cafè d'idees, on l'artista egarenc ha rebut la notícia, Miki Núñez comentava que "és molt fort, i més veient els precedents i tota la gent que l'ha guanyat anteriorment. És molt 'guai' que em posin al seu costat".

Iceberg l'han seguit, per ordre, els discos finalistes Erial (Música Global, 2020) de Segonamà; De vent i ales (Halley Records, 2020) de Txarango; Valhalla vol.1 (Delirics, 2020) de 31Fam; 0001 (Universal Music Spain, 2020) de Blaumut; El dia de la victòria (Música Global 2020) de Buhos; El senyal que esperaves (Universal Music Spain) d'Els Amics de les Arts; Màtria (U98 Music, 2020) de Gemma Humet; Agua (Sony Music Entertainment, 2020) de Stay Homas i El pipeig (Luup Records, 2020) de The Tyets.


L'històric
L'última edició del guardó la va guanyar Porto Bello amb l'àlbum L'ull de la tempesta (Música Global, 2019). I és que aquest és el premi més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català, un guardó que s'entrega des de l'any 1979. Va néixer aquell any de la mà de Joan Ramon Mainat en el seu programa Cançons al vent i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Radio 4, premis, Millor disc en català, Miki Núñez, Stay Homas, buhos, txarango, blaumut, els amics les arts, segonamà, The Tyets, gemma humet, Lluis Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, sau, marina rossell, Els Catarres, gossos, Antonia Font, obeses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.