actualitat

​Cinquena temporada del retorn d’iCat a l’FM amb novetats i més hores d’‘Els experts’

iCat potencia el programa despertador d’Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, i emetrà tres hores diàries de selecció musical des de Lleida amb Aran Mazuque

El programa Sona9 passa a fer-se els dilluns a les 22h, com a part d'una programació musical temàtica diària

| 01/09/2021 a les 12:30h

Els Experts d'iCat
Els Experts d'iCat | Arxiu
La cinquena temporada del retorn d’iCat a l’FM comença aquest 6 de setembre. Per aquesta nova etapa, s'ha ampliat l’horari del programa despertador Els experts, que durarà 5 hores diàries (de les 6 a les 11 hores del matí) i es potenciarà el talent jove i la diversitat.

L’impuls matiner d’iCat és la principal novetat de la temporada 2021-2022, però no pas l’única. La captació d’audiència jove i nous oients en català figura entre els objectius de la que serà la setzena temporada de la ràdio pública dedicada a la música i la cultura (Premi Nacional d’Internet 2007).

MÉS EXPERTS
La ràdio musical i cultural de les emissores públiques del país, que va acabar el curs al juliol amb 52.000 oients diaris a l’Estudi General de Mitjans i el seu millor resultat des del retorn a les ones hertzianes, arrenca la nova temporada potenciant el programa despertador Els experts, que presenten Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal. El magazín augmenta dues hores, ara s’emetrà de 6.00h a 11.00h del matí, i es renova a fons incorporant nous col·laboradors com Mariona Batalla, cantant amb Lildami, i Març Llinàs, humorista i activista trans.

L’entreteniment i la prescripció cultural continuen sent els pals de paller d’una temporada que aposta també per l’humor, gràcies a la incorporació de l’exAPM? Sergi Vives. Pel que fa a la prescripció musical, el programa es reforça amb una de les ments més inquietes d’iCat, Franc Lluís Giró. I també del grup El Pony Pisador, que versionarà grans èxits de la música. L’activista cultural Estela Ortiz seguirà cada dia l’actualitat a les xarxes socials, feminisme i les últimes tendències de les generacions millennial i Z.

L’objectiu d’aquesta nova temporada –la desena del programa Els experts– és la pluralitat, donant veu als protagonistes de les noves generacions i als temes que més els preocupen –ecologia, sexualitat i drets socials– i generant espais oberts a la diversitat. Música, cinema, literatura, gastronomia, arts escèniques, còmic i sèries seguiran sent les especialitats del veterà despertador d’iCat, que a partir de dilluns es podrà seguir en vídeo a l’Instagram Live del compte @elsexperts.

ARA, TAMBÉ DES DE LLEIDA
Una altra de les novetats de la temporada és l’emissió diària de tres hores de programació des de Lleida per a tot Catalunya. De dilluns a divendres, de les 15h a les 18h, Aran Mazuque presentarà la selecció musical iCatPlay des de la delegació de Catalunya Ràdio a Lleida. Abans, de les 11h a les 15h, Ajo Casals i Josep Maria Palau també posaran a l’aparador el millor de l’escena catalana actual i dels últims anys conjuntament amb la internacional.

ADOLESCENTS I 'KIDS'
El contingut més jove –una de les línies estratègiques de l’actual direcció del grup d’emissores– segueix sent l’aposta audiovisual d’iCat amb els programes Adolescents iCat i Kids en format vídeo a la web, l’app i al canal de YouTube. Els adolescents comptaran amb Juliana Canet, Long Li Xue i dos fitxatges de TikTok, Berta Aroca i Àlex Tous, que s’incorporen a l’equip. David Its Me comandarà l’espai més jove, Kids, que també incorporarà nous col·laboradors.

VESPRES I NITS DE MÚSICA I CULTURA
La graella d'iCat manté a partir de les 6 de la tarda l'actualitat musical amb Independents, de Josep Martín i David Talleda, i els espais dels prescriptors musicals de l'emissora com Miqui Puig (Pista de fusta), Lluís Gavaldà (El celobert) i Albert Puig (Delicatessen).

A les 22h arribaran els programes musicals temàtics: el concurs Sona9 -que passa de diumenge a dilluns a la nit-, iCatMans, Jazz watusi5SongsSonghunter i Beats per minut. I a les 23h arrenquen els espais culturals dedicats a les arts escèniques (Entre caixes), literatura (L'irradiador), sèries (SèrieSelektor), cinema (Memento) i videojocs (Generació digital).

CAP DE SETMANA MUSICAL
Dissabte i diumenge, la música domina la graella amb iCatWeekEnd i la reemissió del Pista de fusta de 19h a 21h. I a les 21h de dissabte arribarà la música festiva de Casa Babylon, i diumenge, El fotimer d'Alex Torío revisa un disc cada setmana.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, iCat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.