Actualitat

Aydın Esen pilota el gran viatge d'Ayna Veer fins a Girona

Ayna Veer, la nova banda del reputat pianista de jazz turc ha obtingut la beca a residències internacionals atorgada per La Marfà

El conjunt realitzarà una residència a Girona aquesta tardor acompanyat dels músics catalans Vernau Mier i Èric Valle, i l'israelí Nadav Elrich

| 07/10/2021 a les 18:00h

Ayna Veer
Ayna Veer | Arxiu
Als volts de l'inici del mil·lenni, la revista Jazztimes va fer a Chick Corea una d'aquelles preguntes que sovint els músics defugen: "Qui creus que és el millor pianista del món?". La resposta de Corea, que va deixar bocabadats tots els presents, va ser d'allò més sorprenent: "Potser molts de vosaltres no el coneixeu, però és un pianista turc, Aydın Esen".

Esen, reconegut pel seu particular estil post-bop, ha col·laborat amb figures destacades del jazz internacional com Gary Burton, Dave Liebman o Pat Metheny. Ara, el pianista turc ha format el conjunt Ayna Veer, de la mà del saxofonista gironí Vernau Mier i el baterista barceloní Eric Valle, a més del contrabaixista de Tel-Aviv Nadav Elrich. Amb un disc ja a les espatlles, la formació acaba de rebre la beca Residències Internacionals del centre de creació artística gironí La Marfà, que podran aprofitar aquesta tardor. De moment, però, la banda serà dimarts vinent, 12 d'octubre, al Sunset Jazz Club de Girona, on se'ls podrà veure actuar a partir de les 20h.

Ayna Veer, així com el primer disc del conjunt, titulat també Ayna Veer (autoeditat, 2021), té un caràcter del tot eclèctic, mostra de les diferents sensibilitats artístiques que té cada integrant. El disc combina composicions de Vernau Mier i d’Eric Valle, a més d’una selecció de moments musicals improvisats. I aquesta és una de les principals singularitats del treball: la construcció de les improvisacions, fugint de la idea d'improvisació en solitari, i jugant amb les múltiples capes que cada un dels instruments, va afegint la incorporació de certes sonoritats i textures electròniques, que complementen i experimenten amb les sonoritats més típiques del jazz. 



ALTRES RESIDENTS A LA MARFÀ
Però Ayna Veer no ha sigut l’única formació en rebre la beca gironina. Així, també ha estat seleccionat Eclosió, el projecte del guitarrista francès resident a Barcelona, Oliver Jambois, i del saxofonista francès Gregory Sallet, ara acompanyats del reconegut bateria nord-americà Jim Black. També s'ha becat a Suona Meets Gralla, en què quatre joves artistes -Chang Ya-yuan, Tseng Chien-Yun, Carles Marigó i Manu Sabaté- casen dos instruments tan similars i llunyans com són la tradicional xinesa, suona i la tradicional catalana gralla: totes dues de canya doble, còniques i ideades per amenitzar la festa al carrer.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Actualitat, La Marfà, Aydın Esen, jazz, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.