Actualitat

Maria Arnal o Lildami, entre els convidats de les jornades Soc Autor

La 3a edició del cicle impulsat conjuntament per l'SGAE i les Cases de la Música tindrà lloc entre el 19 d'octubre i l'11 de novembre

Les jornades se celebraran a les Cases de la Música de L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Manresa

| 13/10/2021 a les 17:00h

Maria Arnal i Marcel Bagés
Maria Arnal i Marcel Bagés | Xavier Mercadé
El proper 19 d'octubre arrenquen les terceres jornades Soc Autor, organitzades per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la Fundació SGAE i les Cases de la Música. El cicle, que s'estén fins l'11 de novembre, oferirà un total de 8 actes en formats diversos com conferències, sessions, trobades i tallers formatius, adreçats a compositors i lletristes d'arreu de Catalunya. El projecte té com a principals objectius dotar els músics d’eines per al present i el futur, oferir-los assessorament i formació, i alhora, afavorir un intercanvi d'experiències a través del treball en xarxa. Soc Autor, a més, té com a clara voluntat ajudar a millorar la percepció dels propis autors a través de l'experiència professional dels diversos autors i experts de la indústria musical convidats.

En aquesta edició d'enguany, Soc Autor vol posar el focus en l'autoria musical dins de l'era digital. Les diferents xerrades programades aprofundiran en el marc legal dels drets digitals, el rendiment de l’obra musical i els mètodes, recursos i formes de difusió de la composició per a altres artistes. Totes les ponències se celebraran a partir de les 19h a les Cases de la Música de L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Manresa i seran gratuïtes amb inscripció prèvia. A més, amb l'objectiu de mantenir l'esperit digital del cicle, també es podran seguir en línia.

La primera de les sessions programades anirà a càrrec d'Iván Garcia-Pelayo, que abordarà els drets digitals i la propietat intel·lectual el 19 d'octubre a les 19h a L'Hospitalet de Llobregat. Dos dies després i a la mateixa hora i espai, Maria Arnal farà una trobada explicant la seva experiència professional de fusió entre la música de tradició oral i les possibilitats de l'era digital. La tercera jornada el dia 26 d'octubre estarà protagonitzada per la cantant i compositora Christina Rosenvinge i només estarà disponible en línia, mentre el dijous 28, el traper Lildami oferirà la seva visió del món musical a través de la seva experiència en la música urbana a Terrassa. L'última de les trobades amb artistes serà la del cantant i guitarrista d'Albacete Guillermo Izquierdo, líder de la banda de mètal Angelus Apatrida el 2 de novembre a L'Hospitalet.

Per concloure el cicle, l'organització ha programat una trilogia de conferències dedicades a la composició per a altres artistes i mitjans. La primera d'aquestes serà el 4 de novembre i l'oferirà Teresa Carbonell, especialitzada en música per projectes audiovisuals, i la segona, programada pel 9 de novembre, anirà a càrrec del productor i compositor Alizz, compositor de cançons per a artistes destacats com C. Tangana o Rosalia. L'última d'aquestes tres sessions s'impartirà a Manresa, en la qual Óscar Araujo parlarà sobre composició aplicada a publicitat, cinema i videojocs. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Christine Rosevinge, Lildami, Maria Arnal, SGAE, cases de la música, actualitat, Soc autor, Angelus Apatrida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.