Sona9

Avui és la gran final del Sona9

​La cantautora Crisbru, la banda rockera de Dan Peralbo i el trio de pop Microhomes actuaran a la final del #21Sona9

Se celebrarà el 17 de novembre a la sala Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat

També hi actuarà Les Buch, l’explosiu grup de punk-rock guanyador del premi Joventut 2020

| 17/11/2021 a les 10:30h

Crisbu, Dan Peralbo i Microhomes, finalistes del Sona9 2021
Crisbu, Dan Peralbo i Microhomes, finalistes del Sona9 2021 | Fotos de Carles Rodríguez
La final del concurs del Sona9 ja és aquí. Avui, a les 20h del vespre, a la sala Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat es decidirà qui s'endú cadascun dels premis d'aquesta edició. I es farà després d'escoltar en directe els tres projectes concursants que han arribat fins a la final -Crisbru, Dan Peralbo i Microhomes-, a més del concert de la banda guanyadora del Premi Joventut 2020, Les Buch. L'entrada a l'esdeveniment serà gratuïta, amb inscripció prèvia.

Dels cinc classificats als concerts preliminars, Crisbru (pop d’autor, Barcelona), Dan Peralbo (power-rock, Barcelona-Torelló) i Microhomes (pop, Barcelona) actuaran a la final, mentre que La Fera (reggae-ska, L’Hospitalet de Llobregat) i Lal’Ba (música urbana, Olesa de Montserrat) han quedat descartats. Així ho va decidir el jurat del certamen, organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, que va seguir de prop els finalistes després de fer un stage de producció de directe a la Casa de la Música de L’Hospitalet, on van musicar un poema i van versionar un tema en català, i també als Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, on van enregistrar una cançó original amb producció de la cantautora Joana Serrat i l’enginyer de so Tomàs Robisco.

A les 19:30h s'obriran les portes de la sala Salamandra i a les 20h començarà la gran final. Després de l'actuació dels finalistes d'enguany, s'hi podrà escoltar en directe Les Buch, la banda de punk-rock guanyadora del Premi Joventut en l'edició de l'any passat del concurs. Si no pots venir presencialment a la sala Salamandra, la final del #21Sona9 es podrà seguir en directe a través d'iCat. També, s’emetrà un programa especial dedicat al Sona9 al canal 33, amb un concert en directe de cadascun dels cinc seleccionats.
 
IMPORTANT
Per poder accedir al concert es requerirà el passaport COVID de cada assistent (es pot sol·licitar a través de La Meva Salut) + DNI.
 
_____
Els menors de 16 anys no podran accedir a l'espai on se celebraran els concerts sense l'acompanyament d'una persona major d'edat. Caldrà que duguin aquesta autorització signada.
 


 

ELS PREMIS

Les tres propostes finalistes es jugaran avui els tres premis a què poden optar: el millor projecte segons el jurat rebrà el Premi Sona9, que significa l'enregistrament d'un EP de quatre cançons a Bucbonera Studios; la gravació d'un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya; la signatura d'un contracte discogràfic; una campanya de publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, on també protagonitzarà la portada del mes d'agost de 2022; i una gira de concerts a Figueres, Vic, Barcelona i Tarragona, a més d'una actuació remunerada al Capsa Music Festival. El projecte que quedi en segon lloc, obtindrà el Premi Joventut - Cases de la Música, i podrà enregistrar un senzill de dos temes a Bucbonera Studios i un clip coordinat per TVC; rebrà les ajudes, suport i assessorament del programa Incubadora Musical de Cases de la Música, i una gira de concerts promocionals i remunerats i promoció als mitjans organitzadors del concurs. Per últim, el grup que quedi en el tercer lloc rebrà el Premi Èxit, consistent en material musical per valor de 1.500€, una gira remunerada i una campanya de promoció als mitjans que organitzen el Sona9.

A més d'aquests guardons, enguany s'atorguen fins a tres premis més: el Premi Verkami per Votació Popular, que se l'endú La Fera com a grup més votat pel púlic i que consisteix en 1.000€ en material musical, un descompte de 100% dels serveis de Verkami; assessorament personalitzat; comunicació dedicada a la campanya en tots els canals de difusió de Verkami, i presència en el canal de Verkami del Sona9. També s'entregaran dos premis especials, el Rodautors i el Bioritme, que s'atorgaran a les propostes que més s'adaptin a cadascun dels cicles i consistirà en una actuació remunerada per a les respectives edicions del 2022.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sona9 2021, Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.