revista

L'Enderrock de novembre s'encomana de l'optimisme de Joan Dausà

El número 324 de la revista dedica la portada al músic santfeliuenc per parlar del proper disc, ‘Ho tenim tot’

A més, s’entrevista Mazoni, Joan Bibiloni, Maio o Lil Russia, entre altres

Així mateix, es recorden els cantants melòdics dels vuitanta i es conversa amb el mestre de la fotografia Horacio Seguí

La revista d’aquest mes també presenta els guardonats per la crítica i nominats als Premis de la Música Balear 2021, i els grups finalistes a la final del concurs Sona9 d’enguany

Enderrock Sona de novembre amb Joan Dausà i Agnès Algueró

| 02/11/2021 a les 13:30h

El músic de Sant Feliu de Llobregat Joan Dausà fa prop d’un any que va començar a generar expectativa per al seu quart àlbum. El disc, Ho tenim tot (PromoArts Music Records, 2021), arribarà aquest mes a plataformes i botigues, de la mateixa manera que Dausà arriba a la portada de l’Enderrock de novembre. La presentadora i directora del No ho sé de RAC1, Agnès Marqués, l’entrevista per saber-ho tot d’aquest nou treball en el qual l’emoció i l’optimisme es donen la mà, amb cançons més lluminoses i plenes d’èpica. La revista, com sempre, es pot adquirir a quioscos i llibreries, o en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.
 
Aquest mes, a més, parlem amb el bandautor bisbalenc Jaume Pla (Mazoni), que està a punt de descobrir el seu exercici agosarat de recuperació de l’obra de Beethoven, a través de sàmplers, amb Ludwig (Bankrobber, 2021). També conversem amb Joan Bibiloni sobre l’emblemàtic Joan Lluna (Blau Produccions, 1982), que enguany compleix 40 anys; recordem els cantants melòdics dels vuitanta, com Francesc Roca, Santi Vendrell, o Hèctor Vila; i entrevistem el fotògraf Horacio Seguí, autor de fotografies històriques com la d’Ella Fitzgerald i Núria Feliu a l’aeroport del Prat, o retrats de Joan Manuel Serrat Lluís Llach en els seus inicis.
 
Així mateix, en aquest 324è número de la revista Enderrock, també entrevistem l’emergent artista barcelonina Maio, que està a punt de debutar amb Des dels marges (Propaganda pel Fet!, 2021); amb la jove rapera de Montcada i Reixac Lil Russia, i el seu Ekklesia (Guspira Records, 2021); amb la banda valenciana Novembre Elèctric sobre el nou treball Memento (Primavera d’Hivern, 2021); amb el cantautor de pop badaloní David Ros i el seu Estimant salvatge (U98 Music, 2021); amb el manacorí Jantià, que ha presentat el primer disc P.A.S. (Blau Produccions, 2021); o amb el quartet d’indie-pop Poomse, que ens presenta el cinquè àlbum: Extinció, etc. (Espora Records). A més també conversem amb el rubinenc Sergi Estella arrel del nou disc Blood Like Wine (autoeditat, 2021), amb Yung Rovelló o La Corda Fluixa.
 
Entre les darreres planes de la revista, es poden conèixer els tres projectes seleccionats per a la final en directe del concurs d'artistes i bandes emergents Sona9: Crisbru, Dan Peralbo i Microhomes, a més de la resta de seleccionats per a la fase final, Lal’Ba i La Fera. També descobrim els guardons atorgats per la crítica dels Premis Enderrock de la Música Balear, així com els artistes nominats per a la segona volta de votació popular. Paral·lelament recordem com van ser els concerts de La Festa de la Mercè barcelonina, del Concurs Sons de la Mediterrània, i de la Fira Mediterrània de Manresa; i avancem els vuit directes que acollirà el cicle Llibresons, entre novembre i desembre.
 
A la secció Acords i Desacords hi opinen la cantautora tortosina Montse Castellà i el periodista musical Pep Blay; i a la de Músics i Cellers convidem la banda El Pony Pisador al celler Vendrell Rived, on ens rep Núria Barceló. Per la seva banda, Fiat lux (The Indian Runners) de Tarta Relena és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora el seu pas per la desapareguda revista Cultura (1989 – 1996).
 

Portada del número 324 de la revista Enderrock Foto: Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock de la Música Balear 2021, Sona9, Lil Russia, Maio, Joan Bibiloni, Mazoni, actualitat, Joan Dausà, revista, Horacio Seguí

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.