Actualitat

La música i la literatura tornen a unir-se amb el Llibresons 2021

De l'11 de novembre al 23 de desembre, el Grup Enderrock organitza una desena d'actuacions en acústic per biblioteques de Barcelona

Tarta Relena, Ariox o Ven'nus són algunes de les artistes que hi participaran

| 03/12/2021 a les 13:00h

Ariox i Vennus
Ariox i Vennus | Juan Miguel Morales
La complicitat entre música i llibres unirà una desena d’artistes a la quarta edició del cicle Llibresons, organitzat per Enderrock amb el Gremi de Llibreters a tres espais únics de Barcelona. A cada sessió s’oferirà un tast de cançons i es descobrirà en una conversa amb un periodista quines són les lectures que interessen els creadors i com influeixen en el seu univers a l’hora d’escriure les lletres. Va obrir l'edició la santandreuenca Maio, l'11 de novembre, i la tancarà el 23 de desembre la barcelonina Julieta.


TARTA RELENA
Byron (Carrer de Casanova, 32)
Divendres 3 de desembre a les 18.30 h

El duet barceloní arribarà al Llibresons amb el recent treball Fiat Lux (Indian Runners, 2021), on el primer tema, “El suïcidi i el cant”, ja beu de la lectura de versos de poesia popular improvisada de les dones paixtu, de l’Afganistan, publicats a El suïcidi i el cant, de Sayid Bahodín Majruh, (Editorial Karwán, 2018). També al disc s’endinsen en la poesia grega de Safo a través d’un llibre que van trobar a Berlín, If Not, Winter - Fragments of Sappho, d’Anne Carson (2002). Lectura de nivell alt.
 



ARIOX
Alibri (Carrer de Balmes, 26)
Divendres 10 de desembre a les 18.30 h

La cantant vallesana Ariadna Casas va llançar el maig passat un segon EP, Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina (Luup Records, 2021), produït per Massaviu, i després va gravar un tema amb l’igualadí Paunezz, “Em tremola tot el cos”. La seva lletra al tema “L’estiu amb tu”, ‘Vull passar l’estiu amb tu i rellegir llibres que hem oblidat...’, es farà realitat al cicle Llibresons.
 



LA LUDWIG BAND
Byron (Carrer de Casanova, 32)
Dilluns 13 de desembre a les 18.30 h

El sextet d’Espolla, a l’Alt Empordà, és una de les revelacions de la temporada. El seu folk-rock progressiu es presentarà en format de quartet al Llibresons (Quim Carandell, Lluc Valverde, Andreu Galofré i Gabriel Bosch), perquè qui cuina les lletres de la banda aporti els secrets de la seva fórmula màgica.
 





VEN'NUS
Casa Usher (Carrer de Santaló, 79)
Dimecres 15 de desembre a les 18.30 h

La cantant sabadellenca Valèria N. Saurí ‘Ven’nus’ ha enllestit el seu EP de debut, El naixement, en el qual denota el seu interès per altres disciplines artístiques, picant l’ullet a El naixement de Venus, de Botticelli. A més, la cantant ha admès haver tingut certa influència literària de la poeta Maria-Mercè Marçal, i per això parlarà del recull Llengua abolida (Grup 62, 1989), de Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019) d’Irene Solà i de Tot el que em cal ja ho duc a dins (Empúries, 2021), de l’escriptora canadenca Rupi Kaur.
 



JULIETA
Alibri (Carrer de Balmes, 26)
Dijous 23 de desembre a les 18.30 h

La cantant barcelonina Julieta Gracián estudia Telecomunicacions i va llançar un primer senzill, “Nayades” (Music Bus, 2021), en què mostrava reflexions profundes sobre el conflicte moral de la llibertat, un posicionament que impregnarà la tria de lectures. A més, un dels seus trets més característics és la passió per la francofonia, i per tant en la seva selecció de llibres i autors segurament també hi haurà algun toc de chanson, tal com li passa quan compon i s’inventa noves lletres com si cantés en francès. En el misteri queda encara amb quin títol sortirà a l’escenari del cicle Llibresons.
 
 

 

CONCERTS ANTERIORS

MAIO 
Casa Usher (Carrer de Santaló, 79)
Dijous 11 de novembre a les 18.30 h

A més de ser la germana petita dels Serrasolses del duet santandreuenc GinestàMaio té bagatge propi i ho demostrarà amb una tria de lectures a la inauguració del Cicle Llibresons 2021. Si a l’edició passada els seus germans grans van elegir Un cel de plom (Ara Llibres, 2013), de Carme Martí; En defensa d’Afrodita. Contra la cultura de la monogàmia (Tigre de Paper, 2013), de diverses autores, i un parell de títols del clàssic Julio Cortázar, la cantant barcelonina es decantarà cap a llibres com el debut de l’argentina Camila Sosa (Las malas, editada per Tusquets el 2020), la nord-americana Leslie Feinberg (Stone Butch Blues, Firebrand Books, 1993) i Memòria d’uns ulls pintats, de Lluís Llach.
 

Maio a la llibreria Casa Usher (Llibresons) Foto: Juan Miguel Morales


LAUREN NINE
Alibri (Carrer de Balmes, 26)
Divendres 19 de novembre a les 18.30 h

Per a la jove artista barcelonina el rap és poesia urbana, de manera que les seves lectures tenen una mirada moderna de la poesia, com a Dejar ir (El Grano de Mostaza, 2021), de David R. Hawkins. Al primer disc, Andromeda (Santa Tecla Records, 2018), Lauren Nine va tenir projecció gràcies a unes lletres que tenen present el punt de vista de les dones, de buscar-se a una mateixa i de crítica social, com al llibre Mujeres que corren con lobos (Ediciones B, 2005) de Clarissa Pinkola. I, com a les cançons, les lectures que tria parlen d’il·lusions (Richard Bach).
 

Lauren Nine a la llibreria Alibri (Llibresons) Foto: Carles Rodríguez



GUINEU
Byron (Carrer de Casanova, 32)
Dimarts 23 de novembre a les 18.30 h

La terrassenca Aida Giménez es va estrenar com a Guineu el 2020 amb el senzill “Putu any” i l’àlbum Forats negres (Gora! Records, 2021). Ara elegirà un clàssic de Mercè Rodoreda, El carrer de les Camèlies (Club editor, 1966), i dues autores actuals, l’australiana Viv Albertine per Ropa Música Chicos (Anagrama, 2017) i l’anglesa Catlin Moran per Como se hace una chica (Anagrama, 2015).
 

Guineu a la llibreria Byron (Llibresons) Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Julieta, Ven'nus, actualitat, Maio, Guineu, Llibresons 2021, Tarta Relena, Ariox, Llibresons, Lauren Nine, la ludwig band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.