Actualitat

Els Tres Homenots del Folk es veuen les cares a Mallorca

Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent enregistraran una conversa-concert divendres i dissabte a Bunyola

Fa nou mesos van ser guardonats amb el Premi Enderrock a la trajectòria

| 10/11/2021 a les 18:15h

Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral
Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral | Juan Miguel Morales
Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent es trobaran aquest cap de setmana a Bunyola (Mallorca), on, als estudis d’Ona, enregistraran una gran conversa amb cançons. Ho han titulat Escaires. Una conversa a tres bandes. La idea és reflexionar sobre el paper de la música i la cultura en la vertebració dels Països Catalans. A l’hora de la veritat, la conversa d’aquests tres homenots anirà per on ells voldran. Però una cosa sí que sabem segur: serà d’allò més interessant. A més, també han preparat un petit repertori de cançons que interpretaran conjuntament amb altres músics mallorquins (Delfí Mulet, Biel Torres i Catalina Obrador) dirigits per Miquel Brunet, un altre homenot indispensable de la cultura a qui un dia caldrà agrair tota la feinada que fa en camps ben diferents. La trobada, que es farà en dues sessions, divendres i dissabte, davant d’un públic molt reduït, serà enregistrada en vídeo i en àudio.

Tot plegat es va començar a gestar quan, ara fa nou mesos, Enderrock va premiar Arnella Majoral i Torrent amb el Premi Enderrock a la Trajectòria. Aquell dia, tots tres van pujar a l’escenari i van agrair el guardó entonant una melodia popularitzada per Biel Majoral.


Jaume Arnella (Barcelona, 1943), Biel Majoral (Gabriel Oliver, Algaida, 1950) i Vicent Torrent (València, 1945) són tres noms clau de la música d’inspiració tradicional. Amb tres biografies ben diferents, però amb molts nexes en comú, s'han convertit en tres mestres i tres dels màxims referents per a molts dels que fan música d’arrel als Països Catalans. A banda de ser influències musicals han aconseguit també ser referents morals pel seu compromís insubornable amb el país i amb la llengua.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, jaume arnella, Vicent Torrent, Biel Majoral, Països Catalans

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.