Verkami

Les 'VerdSions' de VerdCel volaran des de Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El cantant d'Alcoi celebra 15 anys del seu primer disc amb un novè treball, el llibre-disc 'VerdSions'

MHelena Tolosa busca finançament per fer realitat el seu segon àlbum poètic, 'Deserta al foc'

| 27/11/2021 a les 14:00h

VerdCel
VerdCel | Juan Miguel Morales
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: El llibre i disc VerdSions de VerdCel, i Deserta el fosc, el nou disc de MHelena Tolosa.

VERDCEL
VerdSions serà el novè treball de VerdCel, amb què l'artista alcoià celebra 15 anys de recorregut: un llibre-disc d'edició limitada que recollirà versions del pop internacional adaptades al català. L'àlbum -que en l'edició física comptarà amb dinou temes, cinc cançons més que les que es distribuiran en plataformes digitals-, s'acompanyarà d'una 'novel·la fragmentada' amb relats de l'autor, il·lustracions de Daniel Olmo i fotografies de Juan Miguel Morales.


Per poder assumir tot el cost d'aquest nou treball, el cantautor ha iniciat una campanya a Verkami per aconseguir micromecenes. Per a cada quantia contribuïda, l'artista recompensarà l'aportació amb algun tipus d'obsequi, com ara làmines del llibre o la seva discografia sencera, entre d'altres.
 

MHELENA TOLOSA
L'any passat, la barcelonina MHelena Tolosa va debutar amb Confidències (La Catenària, 2020), un àlbum amb què musicava diferents poetes -com Joan Vinyoli, Mercè Rodoreda, Joan Maragall o Bartomeu Rosselló-Pòrcel, entre altres-. Ara, l'artista segueix la mateixa idea, i amb l'objectiu d'apropar la poesia al públic que no és habitual d'aquest gènere, amb el nou treball Deserta al foc. El fil conductor del disc és l’experiència mateixa de viure el dia a dia, a través de vuit poemes musicats per ella, una cançó pròpia i tres versions que formen part la banda sonora de la cantant.


MHelena Tolosa ha engegat aquesta campanya a Verkami per poder costejar els diferents processos de creació del disc, des de la contractació dels estudis de gravació, a pagar músics i producció, edició i disseny, llançament promocional del projecte i videoclip. La cantant i impulsora del projecte ha ideat diversos paquets de recompenses per als micromecenes, que varien segons la quantia aportada, i van des d'una entrada per al concert de presentació, fins a una actuació especial íntima, a més del disc en físic i digital, un nécesser i quatre tovellons de promoció, o una reproducció A5 de la portada del disc.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Verkami, Enderrock, VerdCel, MHelena Tolosa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.