Verkami

El ‘Mar de sang’ de Cesc Corominas a Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El jove compositor i músic engega un Verkami per poder crear la seva obra artística

Narcís Perich busca també suport econòmic per gravar i produir el seu novè disc 'Totes les melodies'

| 10/09/2022 a les 14:00h

Cesc Corominas
Cesc Corominas
Article patrocinat per Verkami.

La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: l'àlbum que recollirà l'obra Mar de sang de Cesc Corominas i el novè disc de Narcís Perich: Totes les melodies.
 
Del treball de recerca del jove músic i compositor gironí Cesc Corominas –membre de la Simfònica de Cobla i Corda Nacional de Catalunya i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines–, neix el projecte Mar de sang, una obra simfònica que s'endinsa en l'ànima de les persones refugiades. Per donar-li una visió més artística, ha anat més enllà i ha col·laborat amb Assumpta Rodeja, qui n'ha escrit els poemes i amb Sònia Moret, que n'ha fet les il·lustracions.
 

Per poder fer realitat l'àlbum, Corominas engega un Verkami, per poder cobrir les despeses de la producció de l'obra. Els mecenes que hi col·laborin poden rebre com a recompensa -en relació a la quantitat aportada-, l'escolta en exclusiva, el disc amb el recull dels poemes i les il·lustracions, una invitació a l'estrena o ser reconegut com a mecenes en el llibret del treball.
 
  
NARCÍS PERICH
Amb vuit àlbums a les espatlles, el cantautor d'Alella Narcís Perich es llença a la piscina amb un novè disc titulat Totes les melodies, que veurà la llum el divendres 30 de setembre. Aquest nou treball serà innovador, ja que l'artista ha cantat per primera vegada en italià i anglès. A més, li ha volgut donar una altra perspectiva i ha col·laborat amb un trio de jazz —format per Gerard Nieto, Joan Motera i Xavi Hinojosa–, amb un duet de trompetes i trombons –treballant braç a braç amb Ivó Oller i Jordi Montasell– i amb Cosmos Quartet.
 

Per poder gravar l'àlbum i fer la producció dels discos i vinils, així com la gravació i producció dels temes, Perich ha llençat una campanya a Verkami. El músic recompensarà els mecenes, segons l'aportació al projecte, amb algun tipus d'obsequi: des del disc en físic i en vinil fins a un concert en acústic i privat, passant pels anteriors treballs com Bona sort (DiscMedi, 2006) i Un pas ferm (Temps Record, 2013) o unes entrades pel concert de presentació Totes les melodies.
 
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Cesc Corominas, Narcís Perich, Actualitat, Verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.