Actualitat

Kitflus: «TV3 es va fer una mica seu el 'Per molts anys'»

Descobrim, de la mà del seu compositor, la història que hi ha darrere d'un dels temes més famosos del Super3

El Club Super3, la banda sonora de tota una generació

| 09/12/2021 a les 14:30h

Josep Mas 'Kitflus'
Josep Mas 'Kitflus' | Juan Miguel Morales
Quan es parla de la música del Super3, una de les primeres cançons que ens venen a tots al cap és "Per molts anys". Aquesta emblemàtica cançó del club, que volia felicitar tots els súpers que complien anys, ha esdevingut tot un himne dels aniversaris d'arreu de Catalunya. "La idea era fer un 'Cumpleaños feliz' en català", explica Josep Mas 'Kitflus', compositor de la cançó.  


Per a Kitflus, "Per molts anys" és un motiu d'orgull per la bona rebuda que sempre ha tingut entre infants i famílies. "És una cançó que molta gent ha cantat i això sempre fa goig". Tot i això, el compositor lamenta que no hagi arribat encara més lluny: "Aquest tema va néixer amb la idea que fos un tema que es cantés als aniversaris d'arreu dels Països Catalans. Però Televisió de Catalunya se’l va fer una mica seu i la cançó ha acabat sempre vinculada a TV3. Si no hagués estat així, crec que hauria gaudit d'encara més expansió i repercussió", reconeix. 

La cançó es va gestar inicialment amb la lletra que Joan Sibina i Anna Ribes, creadors del club Super3, a més d'altres persones vinculades a TV3, van escriure plegats. Posteriorment, Kitflus va compondre'n la música amb una primera versió més llarga que la que finalment es va popularitzar. Pel que fa als drets d'autor de la cançó, aquests s'han repartit entre tota la pila de lletristes, el mateix Kitflus i TV3. "En aquella època, totes les televisions et feien signar un contracte que estipulava que el 25% era pel compositor de la música, el 25% pels autors de la lletra i el 50% restant per a la corporació audiovisual, que en aquest cas és TV3", explica Kitflus



"Per molts anys" es va publicar per primer cop a Clubifaximàtic (Horus, 1992), el primer treball discogràfic que va editar el Club Super3. El 2001, el Super3 va publicar un àlbum dedicat a la cançó, A les 3 per molts anys (TVC, 2001), que comptava amb fins a sis arranjaments diferents de la tonada. Més tard, i amb la voluntat de fer arribar el "Per molts anys" arreu del territori català, el Super3 la va reversionar també en aranès sota el nom "Per molti ans" al disc Superclubitresifiu (TVC, 2003). La vida del tema, però, no només es limita a la primera etapa del club -que enguany celebra el 30è aniversari-. Amb l'arribada de La Família del Super3, la peça va ser novament arranjada sota la direcció musical de Marc Parrot a Benvinguts al club (TVC, 2007). Fins i tot, el Mic, l'espai de la programació infantil preescolar de Televisió de Catalunya, va fer la seva particular versió per als infants més petits.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Per molts anys, Super3, Kitflus

COMENTARIS

Presios que no te millora.

Anònim, 19/01/2024 a les 23:47

Estic mirant el programa dels 40 Anys i estic embeledida de tots els records.TV3 era la nostra televisio preferida que els que som de ponent ens va ensenyar inclus a parlar millor la nostra llengua correguint algun barbarisme, sobretot als que ens apropem als 80 Anys.❤️

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.