actualitat

Joan Manuel Serrat s'acomiada dels escenaris

L'autor de «Mediterráneo» ha anunciat una darrera gira, 'El vicio de cantar 1965-2022'

| 02/12/2021 a les 09:49h

Joan Manuel Serrat al Palau Sant Jordi (2020)
Joan Manuel Serrat al Palau Sant Jordi (2020) | Xavier Mercadé
Joan Manuel Serrat ha anunciat que es retira dels escenaris. Ho farà amb una darrera gira, per acomiadar quasi 60 anys de carrera. Es tracta d'El vicio de cantar 1965-2022, i tindrà com a lloc de portada la ciutat de Nova York, concretament el Beacon Theatre, el 27 d'abril de 2022. El final de la gira està previst pel 23 de desembre de l'any vinent, al Palau Sant Jordi de Barcelona.

El músic ha explicat en una entrevista a El País que els motius rere aquesta decisió són, en primer lloc, la retirada dels escenaris forçada que ja va causar la pandèmia. Els seus darrers concerts van ser amb la gira No hay dos sin tres amb Joaquín Sabina, que es va veure interrompuda per la caiguda del cantautor d'Úbeda, a principis de 2020, i que ja no es va arribar a reprendre per culpa de l'arribada del coronavirus. Tot i així, el músic també reconeix com a motivació del comiat "la necessitat de recuperar la vida familiar, complir amb qüestions íntimes i necessàries". 

Així el noi del Poble Sec, membre d'Els Setze Jutges, tancarà el cercle, acabant la seva trajectòria al mateix escenari on va fer concerts històrics com els del 23 i 24 d’abril de 1996, on va presentar Banda sonora d’un temps d’un país (Ariola, 1996), un disc que homenatjava la Nova Cançó i en què el van acompanyar Núria FeliuConstantino RomeroRamon MuntanerGuillermina MottaJordi FarrásJosep Guardiola, o Ramon Calduch, entre altres.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joan Manuel Serrat, actualitat, Serrat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.